KULTURNI FRONT
  Gradska Knjiznica - regionalni književni program u Kulturnom centru Grad

Program "Gradska knjižnica" je pokrenut tokom januara 2010. godine, kao serije večeri posvećenih piscima, njihovim delima i kvalitetnijoj savremenoj književnosti, koji je kreiran u cilju poboljšanja lošeg tretmana kulture knjige u Srbiji. Ovaj književni program je zasnovan na potrebi da se pronađu novi načini za predstavljanje i percipiranje pisaca i njihovog rada od strane postojećih i potencijalnih čitalaca.

"Gradska knjižnica" je zamišljena kao dugoročni projekat koji se sprovodi dva puta mesečno, u okviru koje se predstavljaju pisci sa domaće scene (Beograd i Srbija), autori iz regiona, uglavnom iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i autori manjinskih etničkih grupa u Srbiji. Jedan od ciljeva projekta je da se prevaziđu kulturni i politički jaz između Srbije i bivših jugoslovenskih republika, kao i da se predstave autori iz izdavačkih kuća iz regiona.
Pored toga, književni program Evropski centar za kulturu i debatu "Grad" pridaje posebnu pažnju mlađim generacijama čitalaca i želi da da doprinos u podizanju svesti o značaju kulturnog života i kulturnog dijaloga u regionu kao jednom od ključnih elemenata za njegov razvoj.
Tokom 2010. godine u sklopu programa "Gradska knjižnica " objavljena je publikaciju kratkih priča iz regiona pod nazivom "Gradske price", koja je nastala kao rezultat javnog konkursa. U 2012. godini se planira još jedno regionalno izdanje koje će obuhvata priče za tinejdžere koji primaju vrlo malo pažnje u našem društvu.

NAZAD