PROGRAM :: Teatar
  Sreda, 19/10/2011, 20 : 00
Veče luzofonije

Udruženje prijatelja luzofonije i Treći Trg pozivaju vas na Veče luzofonije koje se održava u čast 56. Beogradskog sajma knjiga na kom su specijani gosti zemlje portugalskog govornog područja.

Na ovoj večeri ćemo se bliže upoznati sa poezijom i prozom pisanom na portugalskom jeziku koja je objavljena i u prevodu na srpski. Članovi Udruženja prijatelja luzofonije čitaće poeziju i prozu najznačajnijih autora iz Portugala, Brazila i luzofone Afrike kao što su Žoze Saramago, Gonsalo M.Tavareš, Fernando Pesoa,  Marijo Sa-Karnejro, Žoze Režio, Sofija de Melo Brajner, Alešandre O'Nil, Ribejro Kouto, Karlos Drumond de Andrade, Žoze de Alenkar, Eduardo Agvaluza, Alda Lara, Ondžaki, Elder Proensa, Mia Koto Noemije de Soza,  Rui Knopfli, Fransiško Žoza Tenrejro, Manuela Margarido, Armenijo Viejra itd.

U okviru večeri Teatro da Cidade Branca će izvesti predstavu Nunca nada de ninguem (Nikad ništa ni od koga) portugalske spisateljice Luize Košte Gomeš u režiji Miodraga Krčmarika. U predstavi igraju: Jelena Ristović, Bojana Adamović, Milica Stošič, Anđelina Mićić, Marija Marjanović, Ana Đorđević, Anja Ćalić i Ana Lukić; video i montaža: Radomir Duvnjak; (Predstava se izvodi na portugalskom jeziku i titlovana je na srpski).

NAZAD