PROGRAM :: AiR program
  Nedelja, 16/10/2016, 10 : 00 - 15/12/2016
Frontiers In Retreat - Karl Gifni

U okviru projekta Frontiers in Retreat od oktobra do decembra gost Artist in Residence programa KC Grada biće irski umetnik Karl Gifni. Karl je vizuelni umetnik koji istražuje socijalni kapital kroz empirijska istraživanja i performanse, iznoseći to kroz različite aktivnosti poput pčelarstva, rudarstva ili modifikovanja automobila. On radi u eklektičnim okruženjima počevši od uzgajališta morskih konjica, preko crkava do autoputeva. Tokom boravka će dve nedelje provesti u ruralnom okruženju otvorenog muzeja „Staro selo“ u Sirogojnu, gde će se inspirisati i svoj rad posvetiti drvetu. Njegov umetnički izraz će biti obogaćen i boravkom u Beogradu, kako bi kroz opozit sela i grada proširio svoje polje delovanja.

Diplomirao je na Državnom koledžu za umetnost i dizajn - National College of Art and Design (NCAD), a zvanje mastera je stekao na Institutu Irske za umetnost, dizajn i tehnologiju - Irish Institute of Art, Design & Technology (IADT). Jedno vreme je proveo na Univerzitetu u Ljubljani tokom svojih postdiplomskih studija.

Takođe, on je suosnivač i direktor The Good Hatchery, eksperimentalne umetničke inicijative, koja deluje u divljinama močvarne Irske.
Poslednjih nekoliko izložbi je imao širom Evrope: Excavations u HIAP Gallery Augusta, Helsinki (FI), PEINT u Leitrim Sculpture Centre (IE), Partij voor Ierland u Roodkapje Rotterdam (NL); and Sisyphus Americana u Hoffman LeChance Gallery, St. Louis (US).

Projekat se realizuje uz podršku EU programa za kulturu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

http://www.frontiersinretreat.org/
http://www.carlgiffney.com/

NAZAD