PROGRAM :: Kulinarski program
  Ponedeljak, 20/11/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak: Grupa za skandinavistiku

Do sada je na Skandinavistici diplomiralo više od 1000 studenata, trenutno ima oko 250 aktivnih studenata, a sve ih povezuje ogromna ljubav prema skandinavskim jezicima, književnosti i kulturi.

Nastavnici i studenti će ovog puta učionicu zameniti kuhinjom, pripasati kecelje i udruženim snagama seckati, mešati, mutiti, peći, dinstati, kuvati u skandinavskom stilu.

Na meniju će se naći:

1. hokuspokus sa povrćem i kobasicom
2. jelo od ribe
3. gratinirano i dinstano povrće (vegetarijansko jelo)
4. skandinavska salata od cvekle
5. skandinavski slatkiši

Bon košta 200 dinara.

Uz slane i slatke skandinavske specijalitete služimo temperiranu muziku severnih zemalja. Obuhvatićemo raznovrsne žanrove muzike iz Norveške, Danske, Švedske, ali i iz Finske i sa Islanda. Od bendova kao što su Abba i The Cardigans, preko Björk i Fever Ray, do izvođača kao što su Lindstrøm i Trentemøller, posetioci će biti u prilici da čuju hitove bendova i izvođača koji pevaju na engleskom, za koje možda nisu znali da su sa skandinavskog tla, ali i da čuju kako zvuči muzika na skandinavskim jezicima. Na ovom delikatesnom ponedeljku moći ćete da, kroz spoj muzike i hrane, iskusite pravu skandinavsku ušuškanu i opuštenu atmosferu.

Sve začinjeno po kojom frazom na danskom, norveškom i švedskom jeziku.

Dobrodošli!
 

NAZAD