PROGRAM :: Izložbe
  Sreda, 30/05/2018, 20 : 00 - 30/09/2018
Konkurs za godišnji izlagački program Velike galerije Kulturnog centra Grad

30. maj – 30. septembar

Godišnji izlagački program Velike galerije tradicionalno se formira putem konkursa otvorenog za sve umetnike i kustose koji žele da svoje samostalne i grupne projekte prezentuju u KC Gradu. Konkurs je ove godine otvoren od 30. maja do 30. septembra.

Po završetku konkursa savet galerije u sastavu Melissa E. Logan, Imelda Ramović, Davor Bruketa, Zvezdana Stojmirović, Monika Lang, Ljudmila Stratimirović i Aleksandar Stojanović izabraće između 10 i 13 predloga i uvrstiti u godišnji izlagački program Velike galerije.

Kriterijum žiriranja naredne sezone biće savremenost i inventivnost koncepta, aktuelnost i angažovanost teme. Posebnu pažnju žiri posvećuje mladim stvaraocima koji do sada nisu imali prilike da svoj rad predstave beogradskoj publici, a koje tim KC Grada posebno ohrabruje da se prijave.

Izabrani projekti u kategoriji likovnih umetnosti dobijaju dvonedeljni termin za izlaganje, tehničku asistenciju prilikom nameštanja izložbe, kao i štampanje kataloga i postera koji je prate te PR usluge našeg tima. Projekti koji su u sferi dizajna i primenje umetnosti dobijaju iste pogodnosti uz kraći termin od nedelju dana trajanja izložbe.

Uputstvo za prijavljivanje:

Na email adresu konkurs@gradbeograd.eu potrebno je poslati sledeću dokumentaciju:

Kratak i jasan opis projekta koji se predlaže na srpskom i engleskom jeziku uz prateće vizuale, reprodukcije ili skice postavke (word ili pdf)
Ukoliko se vizuali šalju odvojeno molimo kandidate da ih ne šalju kao zip fajl već da fajlove srednje veličine priključe dokumentaciji ili ih slože u pdf odnosno word fajlovima
Kraći CV autora/autorke na srpskom i engleskom jeziku

Rezultati konkursa biće objavljeni tokom novembra meseca, a najkasnije do 1. decembra 2018. godine

Prijavite svoju izložbu kao deo umetničkog programa KC Grada za 2019. godinu i obogatite našu izlagačku sezonu.

NAZAD