PROGRAM :: Izložbe
  Petak, 08/06/2012, 20 : 00 - 13/06/2012
LANDSCAPE - WORK IN PROGRESS

Poslednji dan i zatvaranje izlozbe LANDSCAPE + Party

Nastupaju:
+ DJ Philip - soul, jazz, hip hop
+ live interaction with MC Fumaça from Brasil - live on mpc
+ projection of the movie from Clarissa Campolina (Brasil)

Slobodan ulaz

Tri umetnice.
Raqul Schembri. Rosa Linke. Dragana Branković.
Brazil. Nemačka. Srbija.
Pejsaž.

Umetnice Raquel, Rosa i Dragana osvojile su prostor galerije i transformisale ga u svoju umetničku radionicu. Svojim crtežima na zidovima i instalacijama u prostoru postavile su željeni ambijent koji predstavlja tek početak njihovog rada, a osmišljen je tako da posetioce zove da u njemu borave, istraže ga i svojim pričama doprinesu daljem oblikovanju.

Urbani prostor u kome se galerija nalazi - reka koja nesumljivo dominira, bili su im inspiracija. Niti, u različitim nijansama crvene boje, koje su ručno plele žene iz Bele Crkve, a koje umetnice vide kao linije života, tradicije i jedinstvene priče, vizuelno i idejno vezuju spoljašnji i galerijski prostor. Kao što se prirodni i urbani pejsaži menjaju u zavisnosti od doba dana, mesta posmatranja i intervencije i interakcije ljudi i životinja, tako i Raquel, Rosa i Dragana žele da tretiraju svoj galerijski pejsaž, rešene da ga tokom trajanja izložbe dalje razvijaju likovnim prikazima svojih i vaših priča.

U Beogradu, Raquel, Rosa i Dragana prvi put rade zajedno. U svom dosadašnjem radu izražavale su se u različitim umetničkim formama: slikarskoj, grafičkoj i konceptualnoj, a njihov zajednički rad spoja sva ta iskustava. Zainteresovane za interakciju sa publikom, one vas pozivaju da tokom trajanja izložbe uđete u njihov svet i podelite sa njima svoje priče i impresije koje će kasnije, možda, poslužiti kao teme crteža kojima će umetnice postepeno popunjavati zidove galerije.

Projekat je podržala modna kuća St.George

Izložba je otvorena do 13. juna

http://one-landscape.blogspot.com/

NAZAD