PROGRAM :: Književni program
  Utorak, 17/09/2013, 20 : 00
Gradska knjižnica - Slobodan Bubnjević

Gost: Slobodan Bubnjević
Moderatorka: Tijana Spasić

Predstavljanje zbirke priča "Strah od promaje"

"Strah od promaje" (KRR, 2013) je zbirka od 12 priča koje su tematski orijentisane na preispitivanje 12 nacionalnih legendi, ali i drugih savremenih društvenih pitanja. Jedna od priča u ovom izdanju, "Jevanđelje grešnog Grigorija", premijerno je objavljena u zbirci "Gradske priče" (Kulturni Front, 2010).

"Izvanredan stilista i majstor živog, uverljivog dijaloga, Slobodan Bubnjević u ovim ličnim pričama istražuje anatomiju srpskog istorijskog iskustva u poslednjih četvrt veka. Rezultate te istrage on uobličava širokom paletom književnih postupaka, od biblijskog pastiša i parodiranja novinskih vesti, preko kriminalističko-špijunskih zapleta, do ikoničkih generacijskih tragedija i apokaliptičkih vizija”, kaže urednik izdanja Ivan Radosavljević.

Slobodan Bubnjević je rođen 1978. godine u Rijeci. Danas živi u Pančevu.
Po obrazovanju je fizičar istraživač, a od 2003. radi kao novinar u beogradskom nedeljniku "Vreme". Od 2011. je urednik u Centru za promociju nauke.
Objavio je zbirke priča "Perturbacije i druge nevolje" (Narodna knjiga, 2005), i "Strah od promaje" (Književna radionica Rašić, 2013).
Drame su mu emitovane na Radio Beogradu, a za rukopis romana "Sedmi narod" 2012. godine je dobio stipendiju Fonda "Borislav Pekić".
Pokretač je književnog portala "Male novine".

NAZAD