PROGRAM :: Muzički program
  Sreda, 04/09/2013, 20 : 00
Akustična bašta - VIS Limunada

Vokalno instrumentalni sastav Limunada i DJ tim Šlageri Beograd pozivaju Vas na igranku i koncert, 04.09.2013 od 20:00 u bašti KC Grad-a.

DJ tim Šlageri Beograd - Mutavi Vanko i Kokomo vas vode od Đuze do Elvisa, preko Din Martina, Brižit Bardo i Minje Subote do klasičnih hitova doo wopa i rockabillija.

VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina XX veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljene naziva Stari val.

Stari val,  doba kada su svirali orkestri, a bendovi tek nastajali, muzičari i publika odevali su elegantne haljine i odela, a izvodile su se numere umesto pesama. Na evropskim i svetskim festivalima i rivierama odjekivali su snažni ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju.   
Ponesena snagom novih tehnoloških dostignuća: tehnikolor filmova, transkontinentalnih radio i televizijskih prenosa, supersoničnih letova i svemirskih programa, širom sveta stvarala se univerzalna kultura. Odlikovali su je zvuci koji su u sebi objedinjavali melanholičnu nežnost salonske muzike začinjene elegantnom dekadencijom boemskih zabava.

Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka obeležio je čudesni spoj prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i možda naivne ali poštovanja vredne vere u bolje sutra. VIS Limunada, bez nostalgije ali sa žarom, prenosi tu energiju, koja ne gubi na vrednosti čak i u svetlu složenih protivurečnosti koje su usledile.  

Ulaz slobodan!

NAZAD