PROGRAM za datum :: 01/04/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 01/04/2013, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Kornetova prvoaprilska prolećna čorba od povrća s gostima

Moramo vas obavestiti da će sve povrće koje bude bilo upotrebljeno u osvežavajućoj čorbi od povrća, prvoaprilskoj, biti nabavljeno od pouzanih proizvođača i da će u najvećoj meri biti čisto organskog porekla. No, pošto to skoro nikog ne zanima, niti iko može tako nešto da garantuje, važnije je reći da će sve to povrće biti spremljeno u idealnim proporcijama i u skladu s vekovima istraživanim principima slaganja ukusa. Osim toga, na licu mesta, svako će moći da bira kombinaciju i priloge koji su mu najviše po volji. Ovo je sasvim dovoljno da vas zainteresuje, a pravi ugođaj doživećete na licu mesta. Kakogod, ovo je redak spoj tradicije i novijih težnji u kulinarstvu koji omogućava da se čorba bez problema slaže i s pivom i sa vinom. Naravno, i sa sokovima. Pritom, porcija od koje se odrastao čovek može pristojno najesti koštaće svega 100 dinara.

Prilozi će biti iznenađenje, kao i još neke popratne aktivnosti budući da je 1. april, ali gosti nisu tajna. Uz predivne ukuse proleća, nastupiće kultni beogradski alternativni bendovi Halbstar i Umbra i EPP. S merom, naravno, jer nikom uz dobar zalogaj ne treba preglasna i prenaporna muzika.  Marija, Kejti, Vuk, Vlada i Željko znaju vrlo dobro šta je dobra mera.

Tako sve od 7 do 10 uveče (ko zakasni – zakasnio je) kad počinje nagradni Kornetov kviz na temu: Proleće i Istočna Evropa. Biće to ABC pitalice, a takmičari će biti podeljeni u grupe. Za Kviz se možete prijaviti na telefon 0652637741 ili na licu mesta, do 21č. Ekipa ne može imati više od pet članova niti manje od tri. U kvizu mogu učestvovati svi građani sveta bez obzira na uzrast, pol i seksualno opredeljenje, s tim da će biti izvršena mala, nevelika, diskriminacija po pitanju veroispovesti i klasnog statusa, ali to je deo iznenađenja i neće mnogo prevazilaziti uzuse političke korektnosti.

Nagrade
1. Rečnik sinonima (Kornet, 2009)
2. Rečnik opscenih reči i izraza (Kornet, 2012)
3. Komplet „Žensko seksi pismo“ (Kosmogina, Sexymaja, Nela šukara, 3 knjige)
Specijalna nagrada žirija u sastavu Rade Radovanović, Bojana Brkić, Maja Gačanović, Duška Rajković, Zoran Đurković, Branislav Horvat i Pavle Ćosić – Gulaš od turul ptice, Kšištof Varga (Kornet, 2013)
Kao i u ostalim Kornetovim događajima, ni na ovom ne mogu ni na koji način učestvovati profesionalni političari.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 01/04/2013, 20 : 00 - 07/04/2013
Eskaip: Virtual Ritual

Eskaip: Virtual Ritual je tekući lični onlajn projekat započet 2008. godine. Zbog česte promene mesta stanovanja umetnica je započela kolekciju skrinšotova koja stalno raste, napravljenih tokom video poziva putem Skajpa, kako bi konzervirala dragoceno vreme koje je delila sa drugima. Tokom godina, primeri lične interakcije su u kontinuitetu beleženi i skladišteni kao virtuelne uspomene.  Arhiva digitalnih slika istražuje tematiku spontanosti i intimnosti, otkriva prirodne reakcije i emocije ljudi i istovremeno izaziva ideje koje imamo o samosvesnosti u portretima krupnog plana. U opusu koji prikazuje interakciju koja povezuje „fotografa“ i „fotografisanog“ u jednom frejmu, doživljaj je naglašen različitim vizuelnim izobličenjima sa namerom da istanke lo-fi karakteristiku virtuelnih komunikacija.
Postavljanjem neopipljivih svetova pored taktilnih medija, dihotomija između veštačke i fizičke realnosti postaje tema koja svakodnevno okupira, podstiče na razmišljanje o ljudskoj potrebi za povezivanjem sa drugima i preispituje gubitak informacija preko redukovanih rastojanja. Kao posmatrač stilova života drugih, autorka svoju originalnu nameru da oda počast svojim vezama sa ljudima preobraća kako bi se istražili i ispitali prizori prikazani kroz veb-kameru.

Izložba je otvorena do 7. aprila

NAZAD