PROGRAM za datum :: 04/04/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 04/04/2013, 22 : 00
Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - žurka

U krugovima poštovalaca elektronske muzike, Leon Diaz je novo ime ali reč je o našem starom znalcu, odavno priznatom DJ Konstantinu. Sa novim umetničkim imenom i – prezimenom promenio je i pristup muzici i način na koji komunicira sa publikom.

Karijeru je započeo 1996. godine kao član organizacije Technokratia. Tada je projekat Technokratia okupljao grupu entuzijasta i zaljubljenika u muziku i predstavljao svojevrstan poduhvat na ovim prostorima, hvaljen i cenjen van granica zemlje.

Konstantin se sopstvenom radio emisijom i zapaženim nastupom uživo preporučio za svoj nastup na Exit-u 2006. god. U gotovo isto vreme odigrala se i transformacija preferiranog zvuka i okretanje ka mekšem, na funk i soul osnovi baziranom house-u. DJ Konstantin polako odlazi u istoriju a Leon Diaz postaje novo ime ovog dj-a.

Put dalje vodi preko brojnih beogradskih klubova ka regionalnim nastupima sa Gramophonedzie-om. U isto vreme počinje rad na razvoju i oštrenju producentskih veština, pa 2012. dočekuje prva muzička izdanja ovog umetnika. Pravi proboj se dešava objavljivanjem izdanja ’’Three-toed sloth’’ ep na Disko Zoo records, čije prihvatanje od strane dj-eva i slušalaca van naše zemlje daje dobre smernice kretanja ovog dj-a i producenta. Sve ovo izvesno garantuje nova buduća izdanja, namenjena pokretanju i zabavi plesnog podijuma.

DJ Leon Diaz će zabavljati publiku Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog fima na žurci u KC Gradu, 4. aprila od 22h.

NAZAD