PROGRAM za datum :: 15/04/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 15/04/2013, 20 : 00 - 21/04/2013
Izložba analognih fotografija: Duh post-avangardnog omladizma!

Rođendansku nedelju KC GRADa otvorićemo u ponedeljak 15/04/13 od 20:00h, jednom interesantnom izložbom u našoj Velikoj galeriji. Na jednom mestu smo za vas okupili mlade i talentovane umetnice koje spaja ljubav za analognom fotografijom. Međusobno se sve poznaju, a sigurni smo da mnoge od njih već i sami znate. Njihove fotografije će vam otvoriti njihovu intimu, i približiti vam taj avangardni duh današnjeg omladizma! Fotografije koje ćemo predstaviti putem video projekcije moći ćete da pogledate svakog dana od 15/04 - 21/04 u periodu od 14h - 20h.

Autorke: Marija Strajnić, Marija Radosavljević, Marijana Radović, Marija Ninković, Milica Balubdžić, Milica Kolarić, Marija Knežević & Katarina Šoškić

Marija Strajnić je arhitekta, fotograf i dizajner iz Beograda. Zanimaju je hiperbole i metafore. Bavi se slaganjem vizuelnih priča na svom sajtu www.marijastrajnic.com

Milica Balubdžic je rođena u Beogradu. Završila studije (produkt dizajna) na Fakultetu Primenjenih Umetnosti, u Beču gde sada živi i radi kao freelance dizajner.

Marijana Radović je rođena u Beogradu 1984, odrasla u Nemačkoj. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku Grafika knjige. Trenutno privodi kraju svoje master studije na Hochschule für Künste u Bremenu. Radila je kao ilustrator, grafički dizajner, web dizajner, kostimograf, konobarica, glumica, top model, bejbisiter u Srbiji i Nemačkoj.

Milica Kolarić je okkupirana fotografijom koja istražuje granice ženstvenosti, Milica Kolarić prepliće modu i lo-fi šarm gde su magija analogne prakse i ljubav prema kontroverznoj kinematografiji glavna obeležja njenog pristupa i stila.

Marija Knežević, rođena 1989. u Beogradu. Student Fakulteta za medije i komunikacije, na odseku za digitalnu umetnost i nove medije. Pored fotografije bavi se i drugim vrstama vizualnog izražavanja.

Marija Ninković je rođena 1985. godine, diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Fotografija. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Marija Radosavljević je rođena 1986. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na FPU (Fakultet Primenjenih Umetnosti / odsek Primenjena Grafika / Fotografija). Uglavnom angažovana na polju fotografije, trenutno je deo Designers Lab-a  Nove Iskre.

Katarina Šoškić, rođena 1983. u Beogradu. 2008. se seli u Beč da nastavi obrazovanje u oblasti grafičkog dizajna. Radi i izrazava se uglavnom kao fotograf.

 

NAZAD