PROGRAM za datum :: 20/04/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 20/04/2013, 20 : 00 - 14/05/2013
Artist in Residence - Marianne Marić

Novi gost Artist in Residence programa Kulturnog centra GRAD će biti Marianne Marić, francuski fotograf, dizajner i režiser. Marianne će gostovati u Beogradu od 20. aprila do 14. maja.

Marianne je diplomirala likovnu umetnost na Ecole Nationale Supérieure d'Art u Nansiju 2007. godine. Kada je imala 10 godina, Marianne je pobegla od kuće u sred noći u šumu gde je zaspala pored reke. Šumar je našao nesvesnu Marianne sledećeg jutra i doveo je kući. Iz nepoznatog razloga, ovo je bila prekretnica kada je Marianne odlučila da provede svoj život u stvaranju umetnosti.

Po diplomiranju je izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u Parizu, Miluzu, Frajburgu,Tuluzu, Šangaju i dobijala mnoge nagrade u Evropi. Poznata je po seriji fotografija Lamp girls i reflektivnoj haljini koju je radila za finsku pevačicu Oliviu Merilahti.

Marianne je pokazala veliko interesovanje za tradicionalne tehnike i ručni rad iz Srbije.  Tokom svog boravka u Srbiji će raditi na istraživačkom projektu kako bi saznala više o kostimima, modi i tradiciji.

Kulturni Front i Kulturni centar Grad su u junu 2012. godine pokrenuli svoj program gostovanja umetnika (Artist in Residence ) pod nazivom „INSPIRACIJA BEOGRAD“ (INSPIRATION BELGRADE) koji je ujedno postao prvi takav program iz Srbije u Resartist, svetskoj mreži AiR programa. Pokretanju samog programa je prethodila konferencija AiR Srbija koja je organizovana u novembru 2011. godine u saradnji sa Švedskim institutom i ambasadom Švedske u Beogradu. Konferencija je okupila veliki broj predstavnika umetničkih kolonija iz Srbije kao i predstavnike Resartist mreže, stranih ambasada i kulturnih centara u Srbiji kao i predstavnike raznih AiR programa iz Evrope.

Program je otvoren za goste umetnike čija se profesionalna interesovanja kreću u oblastima: likovna umetnost, primenjena umetnost, dizajn, fotografija, književnost, novinarstvo, istorija umetnosti, sociologija, muzika pa i kulinarstvo. Boravak u okviru programa „INSPIRACIJA BEOGRAD“može biti od 2 do 8 nedelja.

Nadamo se da će kroz ovaj višegodišnji program umetnici biti inspirisani i da će se neke od beogradskih čari kao inspiracija naći u eventualnim budućim projektima gostujućih umetnika.


Program „INSPIRACIJA BEOGRAD“ je podržan od strane Francuskog instituta u Beogradu i Ministarsva za kulturu i informisanje Republike Srbije.
Rad Marianne Marić možete pratiti na njenom tumblr-u http://mariannemaric.tumblr.com/

NAZAD
 
  Subota, 20/04/2013, 22 : 00
IV Rođendan KC GRADa! - Veliki SILENT DISCO Party!

Kulturni centar GRAD će svoj četvrti rođendan obeležiti raznim događajima koje će organizovati od ponedeljka 15. aprila, do nedelje 21. aprila!

Rođendanski party nas očekuje u subotu 20. aprila kada smo za vas pripremili jako interesantan sadržaj! U bašti KC GRADa, organizovaćemo veliki SILENT DISCO Party, koji je postao jako popularan koncept u celom svetu. Možda ima i dosta vas koji su to sami iskusili na EXIT festivalu!

Ukratko, Silent Disco je koncipiran tako, da svako na ulazu dobije slušalice uz priloženu ličnu kartu i za vas će to veče muziku birati različiti DJevi sa naše scene, koje ćete moći da menjate na posebno podešenim kanalima na vašim slušalicama. Tako ćete u toku jedne večeri moći da uživate uz različite muzičke žanrove, a specijalno za ovu priliku predstavićemo vam DJ ekipe koje su obležile ovu sezonu u KC GRADu.

KC GRAD vam za svoj IV rođendan predstavlja Veliki Silent Disco Party na kome nastupaju:
IT'S A DUBSTEP THING! vs. VATRA  &  BANDA PANDA vs. JTKT

Kompenzacija za Silent Disco doživljaj će biti 250 RSD.

Osim toga u zatvorenom delu KC GRADa očekuje nas celovečernja LOUD DISCO žurka uz muzički izbor DJ BRKE i gostiju iznenađenja, kao i specijalnih video instalacija ekipe KIŠOBRAN.

Kompenzacija za Loud Disco doživljaj je 0 RSD :)

Dođite da zajedno proslavimo naš IV rođendan uz najbolju žurku u gradu!!!

NAZAD