PROGRAM za datum :: 05/05/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 05/05/2013, 21 : 00
Mac DeMarco + Sean Nicholas Savage (Montreal)

Mladost, psihotični nastupi, bizarni i zabavni videi, ne tako suptilne promo fotografije - sve je ono što je karakterisalo prvobitno izdanje i pojavu Mac-a DeMarco-a na indie sceni. No, glamurozna fasada je bila upravo to - slika stvorena da bi se zbunio uštogljeni svet indie novinarstva - a iza nje se krio EP sačinjen od pesama iz širokog spektra najrazličitijih muzičkih stilova, Rock and Roll Night Club. U svojoj 22.-oj godini, tj. u 2012.-oj, za Captured Tracks izdaje i debi album - 2, na kom isplivava sav Mac-ov prirodni talenat stihoklepca, pevača i producenta.Ono što pre svega krasi DeMarco-vu muziku verovatno je i od presudnog značaja za njegov uspeh - bez obzira na ponekad divlje spotove i nastupe, on se kroz svoju muziku predstavlja na najiskreniji mogući način, i upravo to je ono što pesme poput My Kind Of Woman ili tople Cooking Up Something Good čini tako prokleto primamljivim.

Sean Nicholas Savage je još jedan kanadski umetnik kojeg ćemo imati priliku da slušamo u KC Grad u nedelju. Oslonac Montrealske after party scene, čuven je po svojim zanosnim i inspirativnim solo nastupima, od kojih ni jedan ne nalikuje prethodnom. U svojim pesmama uvek lak i praktičan ali s mračnošću i dubinom stvarnog života, Savage predstavlja savremenu inkarnaciju pevača poput Elvisa ili...Madone. U svojim kompozicijama, od kojih bi svaka mogla da bude jedna epizoda filozofske drame, spaja univerzalne teme ljubavi i patnje sa bujnim harmonijama i hipnotišućim ritmovima. Na tri albuma koja je izdao pretprošle godine (Flamingo, Wonton Jazz i Tripple Midnight Karma), od kojih je svaki predstavjao novi ukus u paleti popa, Sean Nicholas Savage nas je upoznao sa inpirisanim i slobodnim melodijama, koje, s mudrošću i zrelošću, bezbrižno plove ispod svake zanosne strofe, jasno stavljajući do znanja da je, kao i DeMarco, neko o kome će se još čuti.

Karte se mogu kupiti na šanku kulturnog centra Grad po pretprodajnoj ceni od 650 dinara i ceni od 800 dinara na dan koncerta.

NAZAD