PROGRAM za datum :: 14/05/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 14/05/2013, 20 : 00
IDAHO SIDE STREETS

Ne znate koji od milion daunloudovanih filmova da pustite?
Dozvolite da u utorak 14. maja IDAHO Belgrade odabere za vas.

Početak u 20h

- Bašta Kc Grada: Side streets program sa O Mašić

I ovog utorka vas u bašti Kc Grada čeka DJ/VJ O Mašić sa slajd šouom i selekcijom muzike pisane za film. Side streets vraća u prošle živote!

- Velika galerija na spratu: Projekcije filmova

20:30- Wigstock (1995) 85min http://www.imdb.com/title/tt0114937/
Wigstock je dokumentarac o najvećem drag muzičkom festivalu koji se održavao u njujorškom Ist Vilidžu tokom osamdesetih i devedesetih godina.
i
22:00 - Truth or Dare: In Bed With Madonna (1991) 120min http://www.imdb.com/title/tt0102370/?ref_=fn_al_tt_1

Kontraverzni dokumentarni film iz 1991. godine koji nas vodi iza scene Madonine turneje "Blond Ambition", po mnogima smatran poslenjim udarom seksualne revolucije 20. veka koji je promenio dalji tok pop kulture.

IDAHO Belgrade, u saradnji sa Oljom Mašić, programom IDAHO Side Streets najavljuje veliko gradsko slavlje Internacionalnog dana protiv homofobije i transfobije.

Ove godine 17. maja obeležavamo IDAHO (International Day Against Homophobia And Transphobia) diskusijom kojom otvaramo pitanje o kreativnoj snazi koju ovo društvo može i treba da upotrebi u borbi protiv homofobije i transfobije.

Preko 60 zemalja širom sveta obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia And Transphobia - IDAHO) 17. maja, na dan kada je 1990. godine Svetska zdravstvena organizacija skinula homoseksualnost sa liste mentalnih poremećaja. Proteklih godina u Srbiji su postignuti značajni pozitivni pomaci na polju zaštite ljudskih prava i prava LGBT(IQAP) osoba, ali se još mnogo toga mora uraditi. Zbog svega navedenog IDAHO nam je potreban kao odlična prilka da se suprotstavimo homofobiji i transfobiji i da slavimo različitost. Svaki pojedinac doprineće promeni!
izvor: www.dayagainsthomophobia.org

Uspešno društvo je društvo aktivnih pojedinaca. Sigurni smo da je ključ uspeha u borbi protiv homofobije i transfobije aktivacija same LGBT i kvir zajednice, ali i ostalih građana, i pokretanje konstruktivnog dijaloga sa ciljem da se šira javnost na odgovarajući način informiše o svojim i pravima manjinskih zajednica i adekvatno senzibiliše.

Pratite nas na fejsbuku i tviteru:
www.facebook.com/IdahoBelgrade

https://twitter.com/IDAHOBelgrade

NAZAD