PROGRAM za datum :: 17/05/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 17/05/2013, 17 : 00
IDAHO Belgrade Talks

Sa čvrstim ubeđenjem da su kultura i umetnost moćne, ali nedovoljno korišćene platforme za sprovođenje bilo koje poželjne društvene promene stvaramo prostor za konstruktivnu razmenu mišljenja u potrazi za mogućim rešenjima.

Otvarajući pitanje uticaja kreativne snage koju ovo društvo može da upotrebi u borbi protiv homofobije i transfobije, IDAHO BELGRADE ima za cilj da kroz celokupni program podstakne pojednice koji prepoznaju sopstvenu odgovornost prema okolini da svoje mišljenje, umetničku praksu i uticaj stave u funkciju napretka LGBT i kvir zajednice u Srbiji.

Učesnici i učesnice panela IDAHO TALKS su predstavnici organizacija i institucija koji su kroz dosadašnji rad i profesionalni i lični angažman dali ključan doprinos napretku ljudskih prava i sloboda i razvoju kulturne scene u Srbiji.

Učestvuju:

Antonela Riha - NIN

Mirjana Bogdanović - GSA

Mia David - Kulturni Centar Beograda

Filip Vujošević - Hartefakt Fond

Predrag Azdejković - GLIC (Gej lezbejski info centar).

Moderatorka: dr Jelisaveta Blagojević, Fakultet za medije i komunikacije.

Brojne domaće i strane javne ličnosti i organizacije podržale su inicijativu IDAHO Belgade, a ove poruke, kao i sve informacije o satnici i drugim detaljima možete da pratite FB stranici IDAHO Belgrade. Zvanični twitter hashtag je #May17IDAHO, kao i #IDAHOBELGRADE.

ZAŠTO IDAHO? - Preko 60 zemalja širom sveta obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia And Transphobia - IDAHO) 17. maja, na dan kada je 1990. godine Svetska zdravstvena organizacija skinula homoseksualnost sa liste mentalnih poremećaja. Proteklih godina u Srbiji su postignuti značajni pozitivni pomaci na polju zaštite ljudskih prava i prava LGBT(IQAP) osoba, ali se još mnogo toga mora uraditi. Zbog svega navedenog IDAHO nam je potreban kao odlična prilka da se suprotstavimo homofobiji i transfobiji i da slavimo različitost. Svaki pojedinac doprineće promeni! izvor: www.dayagainsthomophobia.org

Uspešno društvo je društvo aktivnih pojedinaca. Sigurni smo da je ključ uspeha u borbi protiv homofobije i transfobije aktivacija same LGBT zajednice, ali i ostalih građana, i pokretanje konstruktivnog dijaloga sa ciljem da se šira javnost na odgovarajući način informiše o svojim i pravima manjinskih zajednica i adekvatno senzibiliše.

Kultura i umetnost u službi ljudskih prava. Verujemo da su kultura i umetnost najefikasniji alati u borbi za ljudska prava i prava LGBT osoba. Umetnost povezuje, stvara novi prostor za tumačenje i razumevanje, traži otvorenost za nove ideje, nudi moguća rešenja.

***

IDAHO BELGRADE pokrenuli su KC GRAD i JTKT kolektiv.
www.idahobelgrade.org
www.jtkt.org

NAZAD
 
  Petak, 17/05/2013, 17 : 00 - 21/05/2013
IDAHO Belgrade Art

10 umetnika - jedna ideja - LGBT i kvir identitet vs. Homofobija i Transfobija
ključna reč:
SIGNAL

Otvaranje izložbe je 17. maja u 17h, a trajaće sve do 21. maja u Velikoj galeriji Kulturni centar GRAD.

Kustoski koncept kao nacrt, skica buduće platforme za razvoj ideja na polju vizuelnih umetnosti u funkciji društvenih promena.

Art program ovogodišnje inicijative IDAHO Belgrade fokusirao se na aktivaciju lokalne savremene umetničke scene. Vizuelni umetnici i grafički dizajneri isprovocirani su da odreaguju svojim radovima na temu mogućih konstrukcija kvir identiteta u javnom prostoru u odnosu na problem sveprisutne homofobije i transfobije i njenih negativnih posledica.

Radove su pripremili: Aleksandar Maćašev, Boris Šribar, Ranko Travanj, Milica Kolarić, Nikola Vrzić, Željko Lončar, Milica Pantelić, Mane Radmanović, Miladin Miletić i Nina Bunjevac.

Kurator je istoričar umetnosti Vladimir Bjeličić.

http://www.idahobelgrade.org/iart

NAZAD
 
  Petak, 17/05/2013, 23 : 00
Flip, Kettle Leaks i Feloneezy

Bass / House / Hip Hop / Grime / Dubstep / Techno / Footwork

DJ FLIP
KETTLE LAKES
FELONEEZY

Ulaz besplatan do ponoći, posle ponoći 200 RSD

NAZAD