PROGRAM za datum :: 29/05/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 29/05/2013, 19 : 00
Artist talk: Margaret Dragu

Kc Grad vas poziva na razgovor sa poznatom kanadskom umetnicom Margaret Dragu. Pričaćemo o njenim novim ali i starim radovima. Prezentacija ce se fokusirati na pojmovima i problematici umetničkih performansa sa akcentom na gravitaciji i mapiranju.

Margaret Dragu je kanadska umetnica sa bogatim iskustvom u radu sa videom, instalacijama, web-based publikacijama i performansima. Margaret Dragu je kanadska umetnica koja radi video, instalaciju, veb-based/book publikacije i performans. Njeni performansi su bave odnosima, trajanjem, intervenisanjem i radom sa okruženjem. Primenjujući multi personalni pristup ona se predstavlja kao Lady Justice, VERB Woman and Nuestra Señora del Pan. Svoje radove predstavila je širom Kanade, Amerike i Evrope. 2012. je dobila  Governour General's Award for Visual and Media Arts.

Berlin project (current): http://www.mpa-b.org/joumlrn-j-burmester--florian-feigl.html
Margaret's Vimeo page: http://vimeo.com/user3164646
Canadian Art magazine: http://www.canadianart.ca/features/2013/03/04/many-faces-of-margaret-dragu

NAZAD
 
  Sreda, 29/05/2013, 20 : 30
TaMarcord - Jazz Duet

U bašti Kulturnog centra Grad nastupiće džez duet TaMarcord čiji su članovi Tamara Bijelić (vokal) i Marko Marić (gitara), ovog puta u pratnji Miloša Mamule (saksofon). Sastav izvodi džez standarde, kao i savremene džez kompozicije, sa ponekom pesmom zalutalom iz bluesa, soula ili popa.

Ulaz besplatan.

NAZAD