PROGRAM za datum :: 04/06/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 04/06/2013, 19 : 00
Promocija knjige drama Iza spuštene zavese

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Iza spuštene zavese, u kojoj su sabrane tri pozorišne drame mladih pisaca, studenata dramaturgije: Jelene Obradović, Katarine Borisavljević i Mihajla Vitezovića, u izdanju Čigoja štampe.

Pored autora, u predstavljanju će učestvovati i recenzent Dušan Spasojević, kao i izdavač Žarko Čigoja. Moderator programa će biti Milena Đorđijević.

Iza prašnjave zavese srpske pozorišne scene, izviruju tri mlada dramska pisca koji različitim, ali svežim pogledima na svet predstavljaju izvitopereno stanje savremenog društva. Kroz različite žanrove, socijalnu dramu (Kišni ljudi) u čijem centru su autistična devojčica i njena majka, psihodramu (Pacovski snovi) o mladoj devojci koja pokušava da ostvari san u heremetičnom okruženju, i crnu komediju (Tabula rasa) o iščašenoj porodici koju će uzburkati jedan testament, autori daju svoju sliku sveta, u nadi da prodrmaju čitaoce i skinu malo prašine sa zavese.

„... Uvukli su me u svoje svetove sa lakoćom. Patio sam sa njihovim junacima, smejao se njihovim duhovitim replikama, razmišljao o onom što su mi rekli. I sa radošću mogu da konstatujem – dramski test nije u krizi. Jelena, Katarina i Mihajlo to dokazuju.” (iz recenzije Dušana Spasojevića)

Autorka ilustracije na koricama je dizajnerka Vesna Pešić.

NAZAD