PROGRAM za datum :: 06/06/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 06/06/2013, 10 : 00
Moja posla festival

Ako još uvek ne znaš šta ćeš da upišeš i u kom pravcu da razvijaš karijeru – dođi na festival Moja Posla, u četvrtak 6. juna u Kulturni centar Grad! Startap ekskurzija i Revija zanimanja će te upoznati sa uspešnim domaćim kompanijama koje su stvorili mladi, slični tebi i zanimanjima budućnosti o kojima možda nisi razmišljao/la! Kad čuješ ove priče lakše ćeš odabrati faks ili školu.

Ako želiš da vidiš kako je raditi u dinamičnom okruženju i upoznaš ljude koji obožavaju svoj posao, dođi na Startap ekskurziju! Vodićemo odabranih 15 srednjoškolaca i srednjoškolki u posetu startap kompanijama u Beogradu koje su svojim inovativnim idejama, igrama i aplikacijama osvojile internet.

Upoznaćeš ljude koji su stvorili Limundo - najveću domaću platformu za e-trgovinu, saznati kako izgleda raditi u 4. najuspešnijem WordPress startapu na svetu, Prelovac Mediji, čiji proizvod koriste najpoznatiji američki univerziteti. Posetićeš Strawberry Energy, mladu ekipu koja je napravila prvi javni solarni punjač mobilnih uređaja na svetu.

Startap ekskurzija se dešava 6. juna od 10:00 do 16:00, spakovaćemo vas u bus i voditi u posetu kompanijama, a za učešće se možeš prijaviti  putem formulara ovde. Startap ekskurzija se završava u KC Gradu, gde vas dovodimo direktno na Reviju zanimanja.

Na Reviji zanimanja, u okviru festivala u KC Gradu, čekaju te ljudi sa zanimljivim i neobičnim karijerama. Oni će ti govoriti o svom radnom danu, o prednostima i manama posla, uspesima i doživljajima. Revija zanimanja je otvorena za sve, dešava se 6. juna od 16:00 do 19:00, a najbolje je da se na brzinu prijaviš ovde, u slučaju velike gužve.

Osim Startap ekskurzije organizujemo i IT Ekskurziju, posetu najuspešnijim domaćim IT kompanijama, kao što su: PS Tech, Infostud i Young Culture koje zapošljavaju stotine inženjera/ki i razvijaju softver za strano tržište. Saznaj kako izgleda raditi u najperspektivnijoj industriji informacionih tehnologija, koja će u narednim godinama zapošljavati veliki broj ljudi! Prijavi se ovde.

Istog dana, u KC Gradu, Braće Krsmanovića 4, od 11:00 do 19:00, dešava se i Otvorena kancelarija gde slavimo modernu karijeru, neograničenu radnim mestom i vremenom. Moćićeš da vidiš kako izgleda radni dan nekog ko može da radi bilo odakle. Zaboravimo dosadne kancelarije, dovoljni su nam laptop i bašta kafića!

Festival Moja Posla realizuju SEE ICT , Centar Inventiva , Fondacija Divac i organizacija Aktivan život, jer nam je stalo da odabereš pravu karijeru! Festival je deo velikog projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, “Profesionalna orijentacija u Srbiji”.

Prijavi se, gledaj svoja posla:

1. Prijava – Startap ekskurzija

2. Prijava  - IT ekskurzija

3. Prijava – Revija zanimanja

NAZAD
 
  Četvrtak, 06/06/2013, 19 : 00
pop-up OMUSUBI (rice ball) shop - Uno Fujisawa

OMUSUBI je neizostavno, omiljeno japansko jelo, jednostavan obrok poput nasih sendviča.

Koncept pop-up radnje koja će biti postavljena u Kc Gradu 6. juna od 19h je “ Otkriti nove ukuse i uneti ih u svoj život”
Ideja umetnice i kulinarskog eksperta iz Japana, Uno Fujisawe, je korišćenje sastojaka koji se mogu naći u Beogradu i javno pripremanje OMUSUBI pirinčanih loptica. Uno će publici Kc Grada predstaviti proces pravljenja kao i način serviranja ovog jednostavnog specijaliteta. Pozivamo vas na ovu zanimljivu kulinarsku radionicu gde ćemo moći da naučimo kako da spremimo OMUSUBI a i da probamo.

Cena bona je 100 dinara

NAZAD
 
  Četvrtak, 06/06/2013, 20 : 00
Zaokret - Elephant and the Moon

Zaokret će ugostiti Elephant and the Moon. U okviru svoje regionalne turneje, 6. Juna u K.C Grad-u, sa početkom od 20h nastupiće talentovani Zagrepčanin.

Pesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima,gde stari klavijaturista hrapavim glasom peva jazz poslednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Čuče u borama muškarca koji sedi u dajneru kraj puta usred ničega i razmišlja gde još može pobeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Lenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko devojčinih ramena, dok se takmiče ko će od njih prvi videti zvezdu padalicu u toploj letnjoj noći.

Petar je sticao iskustvo u brojnim zagrebačkim bendovima, da bi se krajem 2011. odvažio sam stati podsvetla pozornice, svirajući tužnjikave rokenrol pesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville. Nedavno je snimio prvi singl "The night is catching up with me", koji će zasigurno naći svoje mesto na nadolažem EPu naziva "Thank your lucky stars".

https://www.facebook.com/ElephantAndTheMoon
elephantmoon.bandcamp.com

Ulaz besplatan

NAZAD