PROGRAM za datum :: 10/06/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 10/06/2013, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Beograd Velograd i Ambasada Holandije

Bicikl festival Beograd Velograd se odrzava u Savamali od 14. do 16. juna. Kao najavu za Beograd Velograd, Ambasada Holandije ce spremati za vas zeleno jelo. Iznenadice vas egzoticnom hranom, ukljucujuci i najukusniji holandski slatkis koji se topi u ustima. Ko dodje biciklom, bice nagradjen duplim slatkisem!

Cena bona 100 rsd

NAZAD
 
  Ponedeljak, 10/06/2013, 20 : 00 - 16/06/2013
Jeton Muja - Investigation continues

10. juna 2013. u 20h se u okviru godišnjeg programa Velike galerije Kulturnog centra „Grad“ otvara izložba kosovskog multimedijalnog umetnika Jetona Muje „Investigation continues“.

Umetnička praksa Jetona Muje je posvećena istraživanju različitih medija, tema i načina izražavanja.
Od 2004. godine lajtmotiv u radu Jetona Muje je slogan „Investigation continues“, koji se na Kosovu koristi za ljude koji su nestali u toku rata. Pojam istrage artikuliše kroz crtež, video, instalacije i performanse. Jeton naslov „Investigation continues“ koristi kao metaforu, zasnovanu na činjenici da se u postratnoj i post-nezavisnoj realnosti Kosova istraga nije nastavila već samo simulirala. Kasnije se pojavila i ideja o „azilu“. Izložbe u Francuskoj i Belgiji, kao i performans “Enquete Continue“ ispred Nacionalnog suda za imigraciono pravo u Parizu, gde je tražio azil, su uticali na razmišljanja o savremenoj imigraciji gde kao pravi izazov za svaku individuu koja živi u zemlji „Investigation continues“ tipa, želja za imigracijom proizilazi iz odbijanja da se bude žrtva autoritativne fiksacije za lažnu sigurnost.

Pozivamo sve zainteresovane da svrate u Veliku galeriju Kulturnog centra „Grad“ od 10. do 16. juna i  pogledaju „Investigation continues“, izložbu koja se bavi sloganom koji je posledica mnogo nerešenih problema i koji vlasti koriste kao mehanizam odbrane.

Izložba će biti otvorena svakog dana od 14 do 20h.
Rad Jetona Muje možete pratiti na sajtu http://www.saatchionline.com/profile/96105

NAZAD