PROGRAM za datum :: 16/07/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 16/07/2013, 19 : 00
Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Tokom ovogodišnje Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB – International Student Week in Belgrade), koja će se održati od 14. do 21. jula, 150 mladih ljudi iz 50 zemalja sveta imaće priliku da predstave svoju zemlju i kulturu na Sajmu država, tradicionalnom događaju festivala.

Ovakav vid aktivnosti tradicionalno se organizuje od 2006. godine, kao deo bogatog programa ovog studenstkog festivala. U okviru događaja, svaki učesnik festivala ima priliku da predstavi svoju zemlju kroz piće, hranu, nošnju, kulturu, ples, promotivne materijale ili na bilo koji drugi prikladan način. Svaka zemlja će imati svoj štand sa jasno istaknutom zastavom i imenom, a Srbiju će predstaviti domaći učesnici u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda. Ovo je pravi način za učesnike festivala da se međusobno upoznaju, ali i za Beograđane da upoznaju njihove različite kulture.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu tradicionalno se organizuje i sprovodi od strane studentsko-omladinskog udruženja “Svetski omladinski talas”, počev od 2006. godine. Ove godine festival se organizuje po sedmi put, i svake godine ISWiB okupi više od 200 studenata iz zemlje i inostranstva.
Pod ovogodišnjim motom “Hatching The Network”, ISWiB (eng: International Student Week in Belgrade), učesnici će kroz različite edukativne i zabavne sadržaje tokom sedam dana trajanja festivala imati priliku da se međusobno upoznaju, razmenjuju ideje i rade na rešavanju problema iz različitih oblasti života. Kao i svake, tako će i ove godine učesnicima, ali i volonterima i gostima festivala biti organizovan raznolik program bogat edukativnim i zabavnim sadržajima. Cilj manifestacije je razbijanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije, rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera mađu mladima širom sveta.

NAZAD