PROGRAM za datum :: 19/08/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 19/08/2013, 18 : 30
Meditacija sa budističkim monahom

Theravāda budističko društvo Srednji put organizuju meditaciju sa budističkim monahom iz Engleske: 

Ven. Dhammasami

Prvih 15-20 minuta bi bilo predstavljanje i uvodne instrukcije, a nakon toga 40 minuta  vođena meditacija, kako bi prisutni uz njihove instrukcije i praktično isprobali budističku meditaciju. Na kraju je mogućnost postavljanja pitanja. Prevod sa engleskog obezbeđen.

Pošt. dr Dhammasami Oxford Buddha Vihara,  rođen je 1965. godine u gradiću Laikha, u pokrajini Šan, na istoku Mjanmara (Burma). Budistički iskušenik (samanera) postao je pre svoje 20. godine, u Sirimangala hramu, ogranku Mahasijevog meditativnog centra u svom rodnom gradu. Od tada je učio i podučavao u Burmi, Tajlandu i na Šri Lanki. Na univerzitetu u Oksfordu položio je doktorat iz oblasti budizma, a od 2004. godine je član oksfordskog Centra za budističke studije, pri univerzitetu. Takođe je osnivač i starešina Oxford Buddha Vihare i od 2007. osnivač/izvršni sekretar u The International Association of Buddhist Universities www.iabu.org. Autor je dve knjige o meditaciji: Mindfulness Meditation Made Easy i Different Aspects of Mindfulness (2000). Sem toga, preveo je knjigu Mind-city: the capital of the world, čiji je autor Phra Sasanasobhon (Somdet Phra Nyanasamvara, vrhovni patrijarh Tajlanda), objavljenu 2009. Počev od 1996. pa do danas vodio je niz vipassana kurseva meditacije. U Srbiju dolazi po treći put.

Monasi dolaze u Srbiju radi vođenja petodnevnih kurseva  meditacije o čemu se možete informisati na linku yu-budizam.com/kurs-info. Kursevi se održavaju u blizini Subotice, pa je ovo možda jedinstvena  prilika da se zainteresovani upoznaju sa izvornim učenjem.

Ulaz slobodan!

NAZAD