PROGRAM za datum :: 22/08/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 22/08/2013, 18 : 00
Startit Meetup #11: Startap neuspesi i kako ih preživeti?

Iako mi neuspeh ne vidimo kao nešto strašno, čak smo i pisali o tome koliko je važan, shvatili smo da je to i dalje tabu tema startap scene. Mnogi se plaše da to pitanje uopšte pokrenu a oni koji su već fejlovali – nerado pričaju o tome.

Upravo zato, u četvrtak, 22. avgusta pravimo Start·it meetup posvećen fejlu. Pridružite nam se u 18h u KC Gradu da razbijemo česte predrasude i poslušamo priče o uspešnim fejlovima.

Zašto se još uvek toliko plašimo neuspeha i kad je postao tabu?
Da li je fejl nešto konačno ili samo stepen razvoja?
Da li svi moramo da fejlujemo da bismo naučili lekciju?
Zašto su startapi naših gostiju fejlovali i šta su oni naučili iz toga?
Priče Taksika, Travelica, NetDokumenata, Cu3era

Na fail meetupu ugostićemo Mlađana Antića (Taksiko), Ivana Kovačevića (Travelico), Aleksandra Gvozdena (Cu3er) i  Ivana Mojsilovića (NetDokumenti). Oni će udružiti snage da nam približe dobre i loše strane fejlovanja, objasniće zašto su fejlovali i kako da ne ponovimo njihove greške.

Ako osnivate ili ste upravo osnovali startap, dođite da čujete iskusne i (ne)uspešne. Do tad, prenosimo vam neke od njihovih saveta za zagrevanje.

“Da bi startap bio uspešan, mora da zarađuje neke pare i da se njegovo poslovanje bazira na zdravim ugovorima sa svojim partnerima. E to je ono gde smo mi fejlovali, i o tome ćemo detaljnije da govorimo. O samom tržištu, širenju, finansiranju…” Mlađan Antić, Taksiko

“Tri meseca danonoćnog rada Stefana Kovača i mene, uspeh kojim smo zadovoljni i na koji smo ponosni. Ipak je u poslovnom smislu Cu3er mogao biti nešto mnogo više. Sve je teklo sjajno, brdo prodaja, novac je poceo da se sliva na račun, ali smo brzo shvatili da smo napravili nekoliko kritičnih grešaka…” Aleksandar Gvozden, Cu3er

“Ameri to zovu zombi fejlom. Ne rastete, ne skalirate, stojite u mestu dok vreme prolazi. A to je gore od svega. Priznati sebi da se pogrešio, da si debelo pogrešio je bilo teško.”  Ivan Mojsilović, NetDokumenti

“Najveći akcenat želim da stavim ljudima na činjenicu da raditi sa bliskim prijateljima i nije uvek sjajno rešenje i da je to jedan od ključnih razloga zbog kojih je Travelico fejlovao da uopšte i krene sa ozbiljnijim radom…” Ivan Kovačević, Travelico

Prijava na http://startit.rs/startit-meetup-11-startap-neuspesi-i-kako-ih-preziveti/

NAZAD
 
  Četvrtak, 22/08/2013, 20 : 00
Zaokret - Banda Panda

Zaokret se ovog četvrtka vraća u baštu KC Grad. U oviru akcije 'Zaokreni leto' svakog sunčanog četvrtka kišobrancima se pridružuju brojni muzičari iz Beograda i regiona.

Prvi četvrtak drugog dela sezone letnjih Zaokreta koristimo za druženje sa Banda Panda kolektivom. Predvođeni Dušanom i Johanom, uvek se trude da žurka bude pravi multimedijalni događaj, te da se u realizaciju uključi što veći broj gostujućih umetnika i na neki način promeni koncept klabinga. Muzika koja se vrti je mix techna, deep house i electro zvukova.

Čekirajte ih na njihovoj facebook strani, a na njihovoj youtube strani pogledajte neke od sjajnih video najava za njihove partije.

Program:
Četvrtak, 22. avgust 2013. godine

20:00-23:00 Banda Panda

KC Grad
Braće Krsmanović 4
Beograd

Ulaz je besplatan.

http://kisobran.org/

Zaokret je off veče Kišobran organizacije. Stacionarano za vreme zimske sezone u bifeu Ventil, tokom svoje četiri godine postojanja, uspešno je realizovan svakog četvrtka. Tajne svrike, gostujući dj-evi, izložbe i sve ono što ne uspe da se nađe na Kišobran žurci, savršeno se uklopilo u Zaokret.

NAZAD