PROGRAM za datum :: 09/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 09/09/2013, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak – Od usta do usta

Naredni Delikatesni ponedeljak donosi nam kulinarske vratolomije sa mediteranskim ukusom već svima poznatog restorana Od usta do usta….

Na meniju: musaka od plavog patlidžana sa mocarelom u domaćem paradajz sosu i salata sa kruškom, kozjim sirom, medom i zrnevljem….. mmmmmmmm! Dobro se pripremite za ovako čarobnu mešavinu ukusa koja će biti servirana 9. septembra od 19h u Kc Gradu.

Cena bona: 100din

OD USTA DO USTA je prvenstveno osmišljen kao pop up mesto, a sada već etabliran restoran gde se može pojesti sveža, sezonska hrana od lokalno uzgajanih namirnica. Fokusirani na mediteransku hranu a inspirisani domaćom pijacom.

Restoran se nalazi u ulici Braće Nedića 7

NAZAD
 
  Ponedeljak, 09/09/2013, 20 : 00 - 16/09/2013
These shoes are made for walking / vol.2

Kulturni centar Grad sa ponosom predstavlja drugo izdanje izložbe cipela koja će pored radova velikog broja domaćih autora predstaviti i kreacije Jana Jansena, svetskog velikana kada je reč o dizajnu obuće. Pored učešća na samoj izložbi , gospodin Jansen će održati i predavanje, a publika Kc Grada će svakog dana moći da pogleda i dokumentarni film o njegovom radu. U okviru izložbe predstavićemo i nedavno objavljenu knjigu Jan Jansen’s shoe novinarke i istoričarke mode Lise Goudsmit. Lisa će, u okviru predavanja, predstaviti svoj novinarski rad kao i projekte na kojima radi a koji u fokusu uvek imaju obuću ili nakit.

Jan Jansen (r. 1941) je holandski dizajner obuće koji već skoro pedeset godina privlači pažnju modnih zaljubljenika svojim baroknim ekperimentalnim kreacijama. Međunarodnu slavu stekao je još 1973 godine sada već svetski poznatim modelom sandale od bambusa. Jan Jansen još uvek kreira i proizvodi kolekcije obuće. Dobitnik je velikog broja priznanja za svoj rad među kojima su i Kho Liang Ie Prize (1985), Grand Seigneur (1996), BKVB Oeuvre Prize (2002) i Max Heijmans Ring (2006).

Lisa Goudsmit je novinarka, istoričarka dizajna i koncept programer u oblasti dizajna. Živi i radi u Holandiji. U fokusu njenog interesovanja su obuća i nakit. 2010. godine je diplomirala modni menadžment na Amsterdam Fashion Institute a 2012 magistrirala na Vrije Universiteit. Nedavno je objavila knjigu Jan Jansen’s shoe gde proučava fenomen njegove čuvene kreacije , sandale od bambusa, koja je vremenom dobila status modne ikone. Takođe se osvrće i na druge njegove modele a posebno na njihov uticaj na radove drugih svetski poznatih dizajnera. Knjiga Jan Jansen’s shoe je predstavljena nedavno u Rijksmuzeju u Amsterdamu. https://vimeo.com/70925580

Na izložbi će biti izloženi radovi sledećih autora: Secondhand Šmizla, Pavle Nećakov,  Budislava Keković, Naša Posla, Milenika Shoes, Lidija Jovanović, Nataša Čakić Simić, Milica Marinković, Magdalena Klašnja, LILU, Dragana Vujić,  Obuća RISH,  Mile Galić, Jovana Jovanović i  Jan Jansen (Holandija)

Projekat je podržan od strane Ambasade Holandije u Srbiji.

Muzička podrška izložbe: DJ Ales Pharma (Holandija) 

NAZAD