PROGRAM za datum :: 12/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 12/09/2013, 21 : 00
Chami Cool & La Fama Jam (Barselona)

Manuova porodica...

Mano Negra i Manu Chao postali su simboli multikulturne Barselone - zato što su "barselonsku rumbu" razglasili po svetu, ali još i više jer su "kod kuce" utemeljili filozofiju slavljenja kulturnog amalgama rodjenog na ulici - "Rambla pa'qui Rambla pa'lla..." - kroz susret i prozimanje evropskog, juznoameričkog, arapskog, afričkog i pre svega ljudskog, odakle god to bilo i dolazilo.

Ta filozofija postala je znak raspoznavanja unikatne "barselonske scene", scene koja funkcionise kao jedna velika porodica. Članovi te porodice su: Made in Barcelona, Che Sudaka, La Fama Street, Barcelona Street Orchestra. Muzičari i umetnici sa svih strana sveta, koji su se našli u Barseloni, koji sviraju zajedno, podržavaju jedni druge, a mnogi čak i žive zajedno u "okupiranim kućama" (casas ocupadas), što je špansko-katalonska varijanta skvotova.

Sada, kao prethodnica Manu Chao-u, u Srbiju stize i "porodica": Chami Cool & La Fama Jam. Chami je Kasper, dobri duh te barselonske "evropske" porodice, koja je u pravom smislu 'transnacionalna' i multikulturna, koja pliva uz maticu nacionalnih granica i logika i koja taj svoj stav i osvojeni prostor umetnicke i ljudske slobode brani bukvalno svojim zivotom.

Chami Cool & La Fama Jam naginju ka regeu, ragamafinu i dabu. Ali, zaronivši u Mediteran, upili su - što svesno, sto nesvesno - još mnogo toga. Oni pre svega zvuče kao vedrija i bolja strana sadašnjosti. Kao i Manu Chao, oni u svom "zvuku" nose ne samo nadu, već i veru u snagu ljudskosti i solidarnosti. Optimizam.

Chami Cool & La Fama Jam u Srbiju stizu u okviru projekta "Trans Europe Express" i nastupiće u Kulturnom centru Grad, u četvrtak, 12. septembra u 21h.

Karte na ulazu 300 rsd

NAZAD