PROGRAM za datum :: 13/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 13/09/2013, 20 : 00
BUA & GRUBB

Švajcarski umetnici Beni Jabergand (Benny Jabergand) i Kristof Brungel (Christoph Brunggel) predstaviće se od 12. do 14. septembra u Magacinu u Kraljevića Marka u Beogradu izložbom i performansom koji su posvećeni “jeziku” Savamale shvaćenim u širem smislu od lingvističkog.

Reč je i projektu kojim Univerzitet umetnosti u Bernu - Odsek za muziku i medijske umetnosti želi da ispita “savamalejski jezik”, i to mnogo više nego lingvistički, već se fokusirajući i na zvuk, arhitekturu i urbani jezik.

Izložba “Tongue_Langue_&_Language”, čiji je domaćin u Magacinu ProArtOrg, deo je programa “Urban inkubator” koji u Savamali već nekoliko meseci realizuje Gete institut sa brojnim partnerima.

Za završnicu izložbe 14. septembra najavljen je specijalni audio-vizuelni performans “Tiho i zamračeno”.

NAZAD
 
  Petak, 13/09/2013, 22 : 30
Sexy Sushi

KC Grad dosledno svojim sklonostima ka „drugačijim“, svoju petu sezonu započinje serijom specijalnih događaja. Prvi od njih i to prvi u saradnji sa kolektivom Banda Panda dolazi iz Pariza.

Za francuski electroclash duo SEXY SUSHI, koji čine Rebeka Warrior i Mitch Silver, već godinama važi da imaju jedan od najenergičnijih nastupa kada je reč o elektronskoj muzičkoj sceni. Prvi materijal „Défonce Ton Ampli“ izdaju 2005. godine da bi već prvim hitovima poput „DVD“, „ As I Lay Dead“ i „Sex Appeal“ osvojili srca onih koji su bili na strani muzičara poput Peaches, I-F, Miss Kittin, Näd Mika... Inače, Mitch Silver je široj publici poznatiji kao College, osnivač Valerie kolektiva i čovek koji je pisao muziku za dobro poznati film „Drive“. Remikse za Sexy Sushi su, između ostalih, radili i Vitalic i Anoraak.

Njihov iskren pristup sirovom electroclash zvuku i smisleno pogrdnim tekstovima je do danas ostao netaknut. Novi dupli album „Vous N'allez Pas Repartir Les Mains Vides ?“ je ostao dosledan izletima u nedozvoljeno.

Ekscentričnom duu se na sceni pridružuje i treći član čija će uloga do samog koncerta ostati misterija.

Pripremite se da se 13. septembra doživite novo iskustvo u Beogradu kada je elektronska muzika u pitanju!

Koncert se održava u saradnji Kulturnog centra Grad i Francuskog instituta u Beogradu.

Domaću podršku čine dj kolektivi Banda Panda i Midnight Cowboys

Karte po pretprodajnoj ceni od 350 RSD mogu se naći u KC Grad od 5. septembra. Cena karata na dan nastupa iznosiće 500 RSD.

http://www.mixcloud.com/midnightcowboys
https://soundcloud.com/dusanlilic

NAZAD