PROGRAM za datum :: 14/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 14/09/2013, 13 : 00
Belgrade Dance Conference

U  ‘’Evropskom centru za kulturu i debatu KC Grad’’, Braće Krsmanović 4, u Beogradu 14. septembra od 13 do 20 časova, održaće se prva  dnevna “ What is on your mind!? “  BDC konferencija. Otvorena je za producente, muzičare i sve ljubitelje muzike, koji žele da se informišu o mogućnostima rada u industriji zabave. Na dnevnoj konferenciji učestovaće DJ Dexon inicijator konferencije, vlasnik InDeep'n'Dance Records iz Amsterdama,  sa gostom iz Holandije Danny Jacobsen-om  aka DJ Dassive –om, koji će održati kratak kurs o mogućnostima nastupa na digitalnoj opremi. Predstaviće  ''Native Instruments S4''. Debati će se  priključiti jedan od najpoznatijih srpskih DJ-eva i producenata Dejan Milićević. Posetioci će biti u mogućnosti da postave pitanja i da prodiskutuju o svemu što ih zanima. Tokom konferencije biće izloženi grafički radovi potekli sa internacionalno priznatih evenata “ What is on your mind !?. Za VJ tokom dnevnog i noćnog programa biće zadužena Frouke ten Velden www.frouketenvelden.com, internacionalno priznata umetnica.  Očekuju vas pokloni iznenađenja! Dnevni program je besplatan.
Noćni program  od 23:00 do 06:00 baziran je na '' What is on your mind!? '' BDC promo event-u u KC Gradu. Na promo eventu  nastupaju: DJ Dexon vlasnik radnje gramofonskih ploča InDeep'n'Dance Records /Amsterdam, koji će puštati najnoviju muziku isključivo sa vinila, što će dati čitavoj atmosferi poseban šarm.  Sledi Danny Jacobsen aka DJ Dassive/ Holandija umetnik i organizator evenata, koji ima nezaustavljivu strast prema muzici.  Slede nastupi najboljih beogradskih DJ-eva Aleksandra Antraxa Dimitrijevića, Dejana Milićevića i Laleta. Publika će imati mogućnost da vidi live nastup DJ Dassive-a na opremi o kojoj će govoriti tokom dnevnog programa. Ovaj deo programa je teorija u praksi. Pripremite cipele za ples!  Ulaz:300 RSD
***Oficijelni after party : Tijuana Svemirska Kafana od 06:00 - 11:00 , besplatan ulaz!

BDC inicijativa potekla je od InDeep'n'Dance Records iz Amsterdama i KC Grad-a iz Beograda. Podržana je od strane Vlade Holandije i Felix Meritis Foundation iz Amsterdama.

Belgrade Dance Conference – prva internacionalna konferencija o različitim žanrovima elektronske muzike.  Predstavlja posebnu platformu za promotivne aktivnosti, interaktivne prezentacije, eksluzivne nastupe, performanse, umetnost i zabavu. 
BDC je konačna platforma za razmenu dijaloga i debate na polju elektronske muzike.  Projekat ima ogromnu medijsku podršku u Srbiji, regionu i u inostranstvu. Cilj noćnog promo eventa “ What is on your mind !? “  i dnevnog programa je organizovanje Belgrade Dance Conference festivala 2014. godine kao najvećeg i najautentičnijeg  ove vrste u Jugoistočnoj Evropi.

BDC is powered by http://www.2ifx.com
http://www.indeepndance.com

NAZAD
 
  Subota, 14/09/2013, 20 : 00 - 28/09/2013
Artist in Residence - SCOTT TOWNSEND

Posle 5 uspešnih gostovanja iz Švedske, Austrije, Nemačke, Francuske i Švajcarske, čast nam je da vas obavestimo da će sledeći gost u okviru Artist in Residence: Inspiracija Beograd programa Kulturnog centra GRAD biti Scott Townsend, multimedijalni umetnik iz SAD i profesor na North Carolina State University. Scott Townsend će boraviti u Beogradu od 14.  do 28. septembra i u tom periodu sa beogradskom publikom raditi na projektu Human Capital. 

Scott Townsend je diplomirao likovnu umetnost na Cranbrook Academy of Art u Bloomfield Hills u Mičigenu. U poslednjih 9 godina se u svom radu fokusirao na efekte globalizacije na određene zajednice. Njegov rad obično uključuje i onlajn komponentu koja ljude angažuje van tih zajednica. Ovi projekti se često bave prevođenjem i uključuju drugu publiku koja je na distanci. Skotov rad i projekti se stvaraju u postavkama u Tokiju, Centralnoj Evropi, SAD, Meksiku, itd. Uvek sarađuje sa lokalcima.

Od brojnih izložbi izdvajamo:

2011- Six channel video installation, “Human Capital,” Digital Arts and Entertainment Lab, Atlanta GA;
2011- One person installation and exhibition, “Your Imaginary Country,” developed site-specifically for D.F. audience/Central Mexico, Juan C. Mendez Fototeca, Puebla, Mexico;
2011- Memefest online exhibition, “Socially Responsive Communication.”;
2011- One person installation and project, “Human Capital,” McColl Visual Art Center, Charlotte, NC;
2010- Two person exhibition, “American Studies as Transactional Artistic Practice,” University Gallery, Texas Tech, Lubbock, TX;
2010- Group exhibition, “Gesture at Large,” Hopkins Gallery, College of Art, Ohio State University, Columbus OH.

Rad Scotta Townsenda možete pratiti ovde:

http://www.imaginarycountry.org

Artist in Residence program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

NAZAD