PROGRAM za datum :: 18/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 18/09/2013, 20 : 00 - 23/09/2013
Može li žena stvoriti veliko delo? - Grupa Rouge

U Kulturnom centru Grad će od 18.  do 23. septembra biti otvorena izložba umetničke grupe Rouge pod nazivom “Može li žena stvoriti veliko delo”. Izložba nosi naziv istoimenog rada- participativnog umetničkog projekta koji je nastao zahvaljujući saradnji sa preko 30 žena iz okruženja koje su donirale svoje odevne predmete. Izložba prikazuje i analizira čitav proces od prikupljanja stvari do samog izvođenja rada sa osvrtom na njegov socijalni učinak i iskustva učesnica.
Značajan segment dogadjaja je analiza savremene umetničke prakse, participativnog značaja šire publike u umetničkom delovanju, aktivizma, konzumerizma kroz prizmu feminističkih i umetničkih teorija.

U sklopu izložbe organizovana su predavanja i vođenja kroz izložbu od strane teoretičarki/a i stručnih saradnica/ka iz oblasti ženskih studija i savremenih umetničkih teorija. Događaj podrazumeva i prisustvo žena učesnica projekta iz Srbije i BiH koje su svojim donacijama omogućile nastanak ovog rada.
Projekat je finansiran od strane Rekonstrukcija ženskog fonda u sklopu programa podrške aktivizmu mladih žena "Ogledalo"

Program:

19. septembar, 18h - Vođenje kroz izložbu, Bojana Stamenković Jelena Fužinato

20. septembar, 18h - „Potrošnja-umetnost-žena“, Jovana Cvetićanin i Jelena NIkolić

22. septembar, 18h - „Može li žena stvoriti veliko delo“, Okrugli sto sa gostima predavačima i učesnicama projekta.

Sve aktivnosti predviđene programom su otvorene za javnost. Ulaz je besplatan.

Web: http://rouge-artgroup.com/

 

NAZAD