PROGRAM za datum :: 19/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 19/09/2013, 09 : 30
Beogradski festival cveća

Beogradski festival cveća vas poziva da učestvujete u otvaranju javne debate i razmeni stručnih ekspertiza na temu „Dete i grad, kreiranje javnog prostora koji neguje kulturu igre“ u okviru projekta „Beograd po meri deteta“ / 19.septembra, 10-13h, u KC Grad, Braće Krsmanović 4 - Savamala

U fokus stavljamo dominantno opadanje igre i kvalitetnih aktivnosti dece školskog uzrasta u otvorenim prostorima. Ubrzana komercijalizacija javnih prostora i sadržaja stvara grupu nevidljivih korisnika javnih prostora i vodi zapostavljanju njihovih osnovnih razvojnih potreba. 

Uz prezentacije relevantnih društvenih, istraživačkih i projektnih inicijativa domaće i međunarodne prakse pokrenućemo konstruktivnu diskusiju o održivim rešenjima, praktičnim odgovorima i odgovarajućim sadržajima koje savremeni Beograd može da ponudi svojim građanima od 7 do 14 godina, kao ravnopravnim korisnicima javnih otvorenih prostora.

Projekat se realizuje uz partnersku podršku Švedskog instituta, SWECO Architects AB iz Stokholma, Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, Urbanistiškog zavoda Beograda, Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta u Beogradu.

www.bfc.rs

NAZAD
 
  Četvrtak, 19/09/2013, 21 : 00
Peti humanitarni koncert POJAČAJ! za pomoć beogradskim beskućnicima

Posle nekoliko uspešnih akcija i koncerata koji su imali za cilj da pomognu beogradskim beskućnicima, volonteri Crvenog krsta Palilula organizuju peti koncert POJAČAJ! sa ciljem da sakupe sredstva za pomoć koja je našim sugrađanima neophodna.

Tokom 2012. i 2013. godine u prostorijama Kulturnog centra Grad i u klubu 20/44 organizovani su humanitarni POJAČAJ! koncerti. Uz pomoć sakupljenog novca, kao i zahvaljujući brojnim donacijama, sastavljeni su interventni paketi koji su podeljeni beogradskim beskućnicima.

Akciju će ovoga puta podržati domaći bendovi S.A.R.S, Sharks, Snakes & Planes, Teški zulum i Hornsman Coyote vocal DJ set. Bendovi će nastupiti u Kulturnom Centru Grad 19. Septembra u 21h. Cena karte je ista kao i na prethodnim koncertima i iznosiće 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima.

NAZAD