PROGRAM za datum :: 30/09/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 30/09/2013, 20 : 00
Veče pehara i Delikatesni ponedeljak - Grafička kolonija mladih u Prolom Banji Simpozijum

Razumnima, pripremam samo tri pehara: jedan za zdravlje (koji piju prvo), drugi za užitak i ljubav, treći za san. Nakon što iskape treći, mudri pođu domu svome. Četvrti pehar više moj nije, već donosi vladanje loše; od petog se viče; šesti nosi grubost i uvrede; sedmi tuče; osmi razbija nameštaj; deveti vodi depresiji; deseti je za ludost i besvest.

Dionis, po Eubulusu

U ponedeljak 30. septembra biće održana prezentacija devet DIY knjiga nastalih u periodu od 10. do 18. avgusta na četvrtoj grafičkoj koloniji mladih “Simpozijum” pod mentorstvom grafičarke, osnivača kolonije Bojane Petković i dizajnerke Isidore Nikolić - profesorke vizuelnih komunikacija na Fakultetu za medije i komunikacije. Učesnici kolonije i autori knjiga su umetnici i dizajneri Luka Knežević-Strika, Jelena Mijić, Marija Radosavljević, Hristina Papadopulos, Sandra Milanović, Milica Butković i Miloš Ćosović. Knjige su nastale tehnikom sito štampe na najkvalitetnijim papirima proizvedenim korišćenjem novih tehnologija (Munken, Neobond, Fancy Emboss) koje je obezbedila firma Dunav papir-Europapir, a za štampu su se koristile posebne ekološke boje na vodenoj bazi. Tiraž publikacija ograničen je na 25 autorskih primeraka od svakog autora.

Grafička kolonija mladih  osnovana je 2010. god u cilju istraživanja i kreiranja u okvirima različitih grafičkih medija i tehnika. Razvoj i koncept projekta usmeren je ka osnaživanju strategija kulturne politike u smeru decentralizacije umetničkih aktivnosti iz Beograda i kreativnom oživljavanju lokalne sredine Prolom Banje. Tema kolonije data kroz naslov “Simpozijum” sugeriše dijalog, istraživanje, upoznavanje, kao i lično izražavanje svakog od učesnika.

Blog kolonije “Simpozijum” simpozijum.tumblr.com
Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/GrafickaKolonijaMladih

Koloniju su podržali: kompanije Dunav papir-Europapir, Simbol i putnička agencija Lasta, kao i ugostitljski objekat Garetov konak.

 

NAZAD