PROGRAM za datum :: 05/10/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 05/10/2013, 23 : 00
Seiji (London, UK)

The Thing! predstavlja

KC Grad, subota 05. oktobar 2013.

Seiji (London, UK)
Necone
Rasheed

cena karte: 300 rsd pre 00h, 400 rsd posle 00h

Paul 'Seiji' Dolby je vrlo rano počeo da se interesuje za muziku. Prvo kao klasično obrazovan violončelista, a u ranim devedeseim otkiva hardcore, jungle i kasnije UK house muziku. Njegovi rani eksperimenti u elektronskoj muzici izdati su za jungle/d'n'b izdavačku kuću, Reinforced.

Kao osnivajući član zapadno-londonskog benda Bugz in the Attic, Seiji je pionir broken beat-a, koji je prezentovao kao rezident u legendarnom londonskom klubu Co-Op i po celom svetu. 2007. godine napušta Bugz in The Attic i izdaje DJ Tools, eksperimentalni album za Sonar Kollektiv, istovremeno producirajući muzički album Roisin Murphy 'Overpowered'.

Na Seiji-ev rad je veliki uticaj imala UK funky i garage muzika, što se i vidi u njegovoj svežoj i ekscentričnoj bass muzici, kao i u remiksima za Erykah Badu, Crookers, Kelis, Florence & The Mashine i Gorillaz izdatima za Fools Gold, Ninja Tune, Mad Decent...

Od 2009. Paul izdaje seijigoodies, set ekskluzivnih free traka koje su dostupne na njegovom website www.seiji.co.uk, i u kojima on predstavlja jedan novi zvuk. Trenutno radi na projektima koji će izaći 2014. godine.

NAZAD