PROGRAM za datum :: 09/10/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 09/10/2013, 19 : 00
Predstavljanje radova radionica Bric a Brac / Johanna Brag

Bric a Brac i Johanna Brag održaće predavanje (utorak 8. oktobar u 12h) i radionice sa domaćim umetnicima i dizajnerima.

Učesnici Bric a Brac radionice neće biti samo modni dizajneri već umetnici u širem smislu  koji će svojim intervencijama na jednostavnim Bric a Brac tunikama kreirati nove odevne predmete. Cilj ove radionice je susret Bric a Brac tima i domaćih umetnika. To će biti susret kreativnosti ali i kulture Stokholma i Beograda. Kako beogradski umetnici mogu da obogate ili  promene jedan odevni predmet i daju mu svoj licni pečat, videćemo kroz dvodnevnu radionicu koju će održati kreativni tim Bric a Brac na celu sa glavnim dizajnerima studija Christinom Wingås i Malin I Engblom.

Johanna Brag će voditi radionicu tekstilnog dizajna. Eksperimentisaće se sa repeticijom i ritmom u kreiranju motiva. Koristeći jednostavne forme učesnici radionice će praviti svoje printove na papiru i tekstilu. Učesnici radionice će biti umetnici, graficki dizajneri i svi oni koji žele da eksperimentišu sa bojom, crtežom,  formom i svoje ideje pretoče u primenjenu umetnost.

Rezultati radionica biće predstavljeni domaćoj publici 9. oktobra u 19h u Velikoj galeriji Kc Grada. Najbolja rešenja sa Bric a Brac radionice naći će se u njihovoj radnji u Stokholmu u prodaji.

NAZAD
 
  Sreda, 09/10/2013, 21 : 00
Sredom u 9 - Tamarkord

KC Grad započinje novi muzički program sredom, jednostavnog naziva “Sredom u 9”. Uzimajući u obzir da je sreda sama po sebi poseban dan u sred radne nedelje i oslanjajući se na dobre vibracije programa koji je trajao par godina pod nazivom Jazz future sessions, u KC Grad-u ćete moći da očekujete šaroliku mešavinu pri čemu će najvažniji kriterijum biti specifičan muzički izražaj. Od prelepih jazz vokala, preko slatkastog synth-popa do najtoplijih gudačkih tačaka. Povremeno će biti priređene večeri “Sredom u 9 – specijal” gde će se predstavljati i neki sastavi iz inostranstva. Prvi od njih jeste prava poslastica iz Kanade, četvoročlani bend Jef Barbara, koji će nastupiti u sredu 16. oktobra.
Serijal otvara nekima već dobro poznati beogradski trio Tamarkord koji jeste pravi adut KC Grad-a u dodatnom zagrevanju prohladnih oktobarskih večeri.

Tamarkord je jazz trio, sada već dobro poznat beogradskoj publici.
Članovi benda su: TAmara Bijelić (vokal), MAmula Miloš (saxofon) i
maRKO(RD) Marić (gitara). Svojom interpretacijom nekih od najlepših
jazz standarda, potrudiće se da vam ulepšaju ovu jesenju sredu.

Ulaz 100 RSD.

NAZAD