PROGRAM za datum :: 20/10/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 20/10/2013, 20 : 00
52 idealna filmska vikenda - Milutin Petrović, promocija knjige

52 savršena filmska vikenda u jednoj godini. 52 filmska para, dupla filmska programa – po dva filma za svaki vikend u godini

Knjiga koja će vam pomoći da se snađete u džungli filmova. Putokaz u kojim sve pravcima možete da istražujete i produbljujete znanje o filmu i istoriji te divne umetnosti.

Milutin Petrović vam kroz „52 idealna filmska vikenda“  nudi svoje predloge filmova koje treba pogledati, sa dodatnim kratkim objašnjenjima zbog čega, na šta ili na koga treba posebno obratiti pažnju. Zamisao ove knjige de vam pomogne, da iz nedelje u nedelju, što bolje upoznate bogatu prošlost filma, a ne samo da budete „žrtva“ onih koje distributeri trenutno reklamiraju.

"…beogradski filmski bedeker za bioskopski neopismenjene i osujećene generacije, Milutinova knjiga je intimni vodič kroz nepreglednu džunglu svetskog filma kojoj autor pristupa kao "rolerkousteru emocija" gde individualni doživljaj svakog gledaoca čini samu suštinu filmskog dela."

Slobodan Šijan

Na promociji će govoriti dr Aleksandar S. Janković (profesor istorije filma na FDU) i Filip Ćetković (MCK Kombinat), koji će pripremiti posebnu video-instalaciju za ovu priliku. Soundtrack dešavanja rediteljka Maja Uzelac.

NAZAD