PROGRAM za datum :: 28/10/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 28/10/2013, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak – Rekonstrukcije Ženski fond

Ovog ponedeljka samo za vas kulinarska magija pod palicom Rekonstrukcije Ženski fond. Kao jedina ženska fondacija u Srbiji predstavićemo vam našu kampanju OTČEPI SE - UČIPI SE GDE TREBA!

Živimo u vremenu kada treba da mislimo na sebe, da ne zaboravimo druge, da  ulažemo u promene i bolje društvene odnose. Nekad mislimo da nemamo mnogo da damo, da svet menjaju samo bogati ljudi, da je naša uloga nevidljiva ili bedna.

Ideja lokalne filantropije je da podstiče ljude da ulažu u bolju budućnost, da zajedno gradimo odnose koji se zalažu za ravnopravnost, solidarnost, transparentnost i humanost.

Ovogodišnjom kampanjom OTČEPI SE - UČIPI SE GDE TREBA! podstičemo naše prijateljice i prijatelje da razmisle o ulaganju u budućnost žena, ženskih grupa, kao i u ulaganje u jedinu žensku fondaciju u Srbiji - Rekonstrukciju Ženski fond.

Zato  ovaj ponedeljak pripremite se za zdrav, brz, osvežavajuć i kreativan jelovnik.

Podršku u kujni KC Grada nam pružaju sestrinske grupe: AKT Žene, BeFem.
Za DJ pultom: Katarina Lončarević (Centar za ženske studije) & Maja Stajčić (Kvinna till Kvinna)

Cena po porciji je 100 din.
BRZO I ZDRAVO REKONSTRUIŠI GLAVU!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 28/10/2013, 20 : 00 - 01/11/2013
Ladies of the Press *

Ladies of the Press* je performativni “press” duet koji preispituje uloge izdavaštva i publiciranja te ih pretvara u teatralno-performativni proces. Njihova izuzetno raznovrsna praksa uključuje susrete između štampanja fanzina i performansa u improvizovanim situacijama i postavkama, gde je konačni rezultat često krajnje nepredvidiv. Kroz svoje akcije izvode čin "štampe" uključujući mnoštvo sopstvenih pojavnosti i kontinuiranih serija performansa koji se igraju pravilima i ulogama klasičnog izdavaštva i lociraju ih čvrsto unutar polja savremene umetnosti.

U izložbenom prostoru beogradskog KC Grad Ladies of the Press* predstaviće izlozbu ‘Ovi Novi Zinovi’ u saradnji sa petoro savremenih umetnika i umetničkih grupa sa područja Srbije, a naročito Beograda. Ta će saradnja obuhvatiti stvaralački proces u neprekidnom razvoju petodnevne izložbe gde će svaki dan biti posvećen ideji 'stvaranja scene' zabeležene u fanzinu, koji će dnevno nastajati na licu mesta.

Zajednički rad sa umetnicima i publikom integralni je deo stvaralačke prakse tandema Ladies of the Press*, a ni njihova izložba u KC Grad nije izuzetak. Prostor galerije će punih pet dana biti otvoren publici, koja biće podstaknuta ka saradnji i participaciji bilo da je reč u doprinosu crteža i tekstova za fanzin ili učestvovanja u performansima.

U toku izložbe, pored grupe Ladies of the Press*, učestvovaće između ostalih i  umetnička grupa Undergrad: Danica Glista, Vukadin Filipović, Ranka Piffoux, Marina Veselinović, Ivona Milosavljević, ShrinkFM & flowpro (Danilo Stojić I Ljuban Supurović); Katarina Popović i DJ Dekadentna Kod Kuće; Miloš Tomić.

Ladies of the Press* su Ana Čavić i Renée O’Drobinak, samostalne umetnice koje žive i rade u Londonu. Kolektivno deluju od 2007. godine, a izlagale su i nastupale u institucijama poput Institute of Contemporary Art, Whitechapel Gallery i Tate Modern, D22 Kunstraum Leipzig, i učestvovale u međunarodnoj radijonici Real Presense 2010. godine u Beogradu.

Program

Ponedeljak 28/10/2013

20:00 – 22:00 
‘Vreme Poluraspada’
Umetnička grupa Undergrad: ShrinkFM & flowpro (Danilo Stojić i Ljuban Supurović)

Utorak 29/10/1013

18:00 – 20:00
‘Ponedeljci (ili tajni život jednog mašinskog inženjera)’
Miloš Tomić

Sreda 30/10/2013

14:00 – 20:00
‘DESTINIZINACIJA’
Umetnička grupa Undergrad:  Danica Glista, Vukadin Filipović, Ranka Piffoux, Marina Veselinović, Ivona Milosavljević i Danilo Stojić

Četvrtak 31/10/2013

18:00 – 20:00
‘I Sing the Body Electric’
Aneta Stojnić, Ljiljana Tasić i Dušan Broćić

Petak 01/11/2013

19:00 – 22:00 
‘STRAITJACKETS OF THE INDEPENDANT SCENE. Escapism with a smile’
Katarina Popović, Aleksandra Lalić i DJ Dekadentna Kod Kuće

Izložba je otvorena do 1. novembra

NAZAD