PROGRAM za datum :: 13/11/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 13/11/2013, 18 : 00
Globalni Bar

Naslov diskusije: 'Manjine, autonomija, nasledje - u nordijskom, balkanskom i evropskom kontekstu'

Učesnici:
Sarah Stephan, Mirovni institut sa Olandskih ostrva (Finska) Igor Štiks, Edinburgh School of Law;

Moderator: Susanna Wasielewski Ahlfors (Global Repoting - Švedska)  http://www.globalreporting.net/en/coworker/susanna-wasielewski-ahlfors

Pod pokroviteljstvom Švedskog instituta, stokholmska medijska agencija 'Global Reporting' (www.globalreporting.net) će narednih meseci, u partnerstvu sa Kulturnim centrom 'Grad' i Kolarčevim narodnim univerzitetom, upriličiti seriju diskusija i predavanja na aktuelne evropske teme u Beogradu (u KC Gradu i na Kolarcu) sa učesnicima iz Skandinavije i bivše Jugoslavije.

'Globalni bar', debatna arena u kojoj eminentni panelisti (stručnjaci raznih profila, predstavnici civilnog društva, političari, novinari itd.) o ozbiljnim temama razgovaraju u nekonvencionalnoj, 'barskoj' atmosferi, postao je zaštitni znak Global Reportinga u Stokholmu i Švedskoj. Ideja da Globalni bar "putuje" u Beograd rodila se ne samo iz želje za uspostavljanjem kontinuirane intelektualne komunikacije i razmene na relaciji Skandinavija -  bivša Jugoslavija, već i iz potrebe da se uspostavi širi, evropski kontekst za aktuelne javne diskusije, kako u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, tako i u Švedskoj i Skandinaviji.

Tema novembarskog Globalnog bara je 'Manjine, autonomija, nasledje - u nordijskom, balkanskom i evropskom kontekstu'.
Biće ukrštena nordijska i balkanska iskustva, a pogled će biti uperen unapred - u 'zamišljanje budućnosti'. Razgovor će biti vodjen na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan, ali će broj mesta biti ograničen.

NAZAD