PROGRAM za datum :: 20/11/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 20/11/2013, 21 : 00
No Joy (Montreal)

No Joy (Montreal)
http://nojoymusic.com/

Vvhile (Beograd)
http://vvvhile.bandcamp.com/

Chresus Jist
http://chresusjist.bandcamp.com/

SuperSizeShe predstavlja koncert kanadske shoegaze senzacije No Joy 20.novembra u KC Grad u 21h.

U momentu kad se još nije slegla zvezdana prašina povodom izlaska drugog albuma No Joy Wait To Pleasure, ovaj izvanredni shoegaze bend stiže u Beograd. Jasno je da bend koji je prvi koncert odsvirao kao podrška na koncertu Granta Harta, a ubrzo na turnejama pratio i sve bitnije indie bendove trenutka - Wavves, Surfer Blood, La Sera i Vivian Girls, za koji Bethany Consentino (Best Coast) u twitter priznanju kaže da su najbolji bend na svetu, bend koji se preko muzičkog ukusa povezao sa Sune Vagner (The Raveonettes), koja im i producira prvi album, mora imati to nešto što ga čini vrednim pažnje i zbog čega nekoliko godina unazad dobija zavidan broj zvezdica na svim mestima od značaja bili to Pitchfork, Guardian, Allmusic ili Brooklyn Vegan. To nešto bi mogao biti njihov DIY pristup stvaranju muzike (između ostalog, u samom začetku pesme su nastajale u mejl prepiskama između članica koje su živele u Montrealu i Los Anđelesu) ili pak veličanstveni omamljujući zvuk koji izbija sa njihovih snimaka, kao i energija kojom dve plavokose devojke razvaljuju na sceni i predvode bend, a mogle bi biti i zarazne melodije koje se potkradaju ispod sve buke i šuštanja tipičnih za shoegaze...štagod bilo to nešto neuhvatljivo, No Joy ga sigurno imaju i ne plaše se da ga pokažu na sjajnim albumima i EP-jevima od kojih je poslednji, "Pastel And Pass Out," izašao početkom ovog meseca!

Domaću podršku će pružiti VVhile i Chresus Jist, bendovi o kojima bi sigurno tvitovali svi već nabrojani, samo da su imali tu sreću da ih čuju.

Karte po ceni od 500 dinara su u pretprodaji u KC Grad (Braće Krsmanovića 4), u kom će se i koncert održati 20. novembra u 21h. Na dan koncerta cena karata biće 800 din.

NAZAD