PROGRAM za datum :: 28/11/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 28/11/2013, 19 : 30
Side Streets

/ DJ O. Masic

šlageri & psihodelija / Hollywood, California

O. Mašić vas voditi kroz nepredvidivo zabavan eklektični spoj muzike i slike.

Ulaz slobodan

NAZAD
 
  Četvrtak, 28/11/2013, 20 : 00 - 05/12/2013
Andreas Sandström & Grant Watkins - Timeslice

Grant Votkins i Andreas Sandstrom predstavljaju svoj zajednički rad ”timeslice” na  izložbi u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad. Oni koriste video, fotografije i instalacije da ispitaju urođene potencijale materijala i soba i zauzmu galerijski prostor kroz koherentan izraz njihovog zajedničkog rada.

U videu ”30 dana i 30 noći”, oni su snimili svetlo na zidu svog studija u junu 2011. godine pomoću time-lapse tehnike. Zabeležena svetlost se prenesi na zid galerije u ovoj tridesetominutnoj video projekciji. Novi video radovi i instalacija će takođe biti predstavljeni na izložbi.

”Timeslice” se može posmatrati kao eksperiment da se baci svetlo na nešto što je obično teško artikulisati, kako mi tumačimo prostor i vreme, da bismo stvorili perspektivu o sredinama sa kojima se ljudi poistovećuju. Kreiranje novih prostora kroz fizičko i tehničko istraživanje kako bi se pokrenuo emocionalni odgovor u gledaocu. Ovo su rekonstrukcije pojedinih mesta, ali i poetski odgovori na važeće norme.

Umetnici rade zajedno da bi istražili koncepte kao što su priroda , ambijent, prostor i vreme. Rade u različitim medijima da bi stvorili estetska premeštanja i da bi istražili granice između stvarnog i subjektivnog. Komplementarne sile su objedinjene u Vatkinsovom i Sandstromovom svetu estetike i novi koncepti su formulisani.
Materijalnost u njihovom radu stvara disonance i često nastoji da gledaoca suoči sa optičkim efektima i upornim fizičkim prisustvom.

Andreas Sandstrom i Grant Vatkins žive i rade u Stokholmu i obojica su diplomirali na Konstfack koledžu umetnosti 2008. i 2009. Njihov zajednički rad je prikazan u Stokholmu, Lindu, Beču i Geteborgu.

Otvorena je do 5. decembra u Velikoj galeriji Kc Grad.

NAZAD