PROGRAM za datum :: 23/12/2013 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 23/12/2013, 20 : 00 - 29/12/2013
Tea time

Od 23. do 29. decembra u Velikoj galeriji Kc Grada predstavljamo izložbu Tea time. U čast prijatnog napitka koji će nas grejati tokom zime pozvali smo uspešne keramičare i dizajnere da svojim ručno rađenim upotrebnim predmetima, posudama ili nameštajem oplemene prostor naše galerije i da nam kao i uvek pruže inspiraciju svojom kreativnošću. Pored nezaobilaznih čajnika i šoljica  na izložbi će se naći i prateći predmeti čija namena može samo upotpuniti užitak ceremonije pijenja čaja.

Ovog decembra imamo čast da predstavimo radove više od deset umetnika koji su se odazvali našem pozivu i čiji su radovi ušli u selekciju ovogodišnje prodajne izložbeTea Time, koja kao i većina programa Kc Grada promoviše kreativnost, originalnost i posvećenost jedinstvenom umetničkom izrazu svakog umetnika.

Učesnici ovogodišnje izložbe Tea time su: Anđela Babić, Ana Jovanović, Ines Janjić, Bojana Ristevski, Milena Bugarski, Zorica Mihajlović, Snežana Milenković, Dušan Zubčić, Miodrag Stanišić, Valeria Sigeti, Julia Draškoci, Tatjana Dejanović, Boris Bogdanović, Jelena Bošković, Supernatural čajevi.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 23/12/2013, 21 : 30
Alma Mićić - koncert

Alma Mićić, Beograđanka koja poslednjih 18 godina gradi izuzetno uspešnu muzičku karijeru u Americi, nastupiće sa svojim suprugom, gitaristom Raletom Mićićem i pijanistom Danny Grissetom 23. decembra u KC Grad-u.

Nakon sjajno primljenih Introducing Alma (2004) i Hours (2008), Alma je ove godine objavila treći album Tonight, koji je većinom autorskog karaktera uz nekoliko obrada nestandardnog materijala kao što su Sweet Child of Mine i Roxanne, kao i Bob Dylanova "What Can I Do For You".

Rale Mićić se smatra jednim od najoriginalnijih džez gitarista i kompozitora svoje generacije. Izdao je tri albuma do sada, Bridges (2003), Serbia (sa čuvenim trubačem Tom Harrellom, 2006) i "3" sa svojim triom (Scot Colley i Gregory Hutchinson, 2010.) Nedavno je završio snimanje i turneju sa grupom Tom Harrella, projekat na kome se objedinjuje muzika Ravela i Debisija u džez aranžmanima.

Alma i Rale su poslednjih 13 godina izuzetno aktivni na njujorškoj muzičkoj sceni, gde su nastupali u klubovima kao što su Jazz Standard, Iridium i Village Vanguard i pokupili hvalospeve kritičara iz časopisa kao što su New York Times, Downbeat, Jazz Times i Jazzwise. Redovno nastupaju u Evropi i širom SAD.

Danny Grisset je američki pijanista poreklom iz Los Anđelesa, koji je svoju karijeru izgradio u Njujorku sarađujući sa Vincentom Harringom, Tom Harrellom, Vanesom Rubin, Nicholasom Paytonom i mnogim drugim. Izdao je tri albuma do sada kroz Criss Cross, a poslednje dve godine živi u Beču.

Ovaj jedinstveni trio će u specifičnom klupskom nastupu izvesti bogat i raznovrstan program koji će stilski pokriti sve od bebopa do soula, od autorskih kompozicija do obrada rok i pop klasika.

Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 650 RSD mogu naći u KC Grad-u, dok će na sam dan koncerta cena karte iznositi 800 RSD.

https://www.facebook.com/pages/Alma-Micic/31999282487

NAZAD