PROGRAM za datum :: 23/02/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 23/02/2014, 16 : 00
Degustacija domaćeg, kućnog piva

Verovatno ste već imali priliku da pijete domaće vino ili rakiju. Sada je došao trenutak i za degustaciju domaćeg piva.

U nedelju 23. februara, od 16 do 20 časova, KC Grad će ugostiti skup kućnih pivara, pasioniranih ljudi koji prave svoje, domaće pivo. Biće to idelana prilika da degustirate brojne vrste piva koje do sada možda niste pili: Kolsch, Weizen, Stout, American Pale Ale, India Pale Ale su samo neka od piva koja ćete moći da probate. Osetićete punoću ukusa ječmenog slada i arome hmelja i možda postati pravi ekspert za pivo.

Kućno pivarstvo (home brewing) je hobi koji zauzima sve više maha u zemljama Zapadne Evrope i SAD-a. U Srbiji, pretežno u Vojvodini, je dugo postojala tradicija pripreme domaćeg piva, koja sada ponovo oživljava. Pivo koje se priprema na ovaj način je vrhunskog ukusa i kvaliteta, pripremljeno od probranih sorti ječmenog slada, hmelja i kvasca. Nije pasterizovano i ne sadrži konzervanse. Jedna od karakteristika kućnog pivarstva je deljenje, kako domaćeg piva koje se uvek degustira u društvu, tako i receptura i načina pripreme koji se lako mogu naći na internetu.

Skup je u organizaciji shopa/portala Majstorzapivo.com koji nudi sve neophodne sastojke i pribor za pripremu domaćeg piva.
Ulaz je 300 dinara (besplatno za devojke).
Dođite da zajedno degustiramo domaće pivo!

NAZAD