PROGRAM za datum :: 06/03/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 06/03/2014, 21 : 00
Karmakoma & Kontradikshn

U kontekstu promocije albuma Imagination and mechanical metamorphoses, koji je izašao početkom ove godine, Karmakoma odlazi na jednonedeljni obilazak država bivše Jugoslavije. Sa njima će na bini i u kombiju biti Kontradikshn, koji će promovisati svoj prvi EP Anatomy. Obe grupe kombinuju interakciju između rocka i elektronske muzike, ali svaka radi to na svoj način.

Karmakoma je tročlani bend koji dolazi iz Krškog, Slovenija. Kao jedni od učesnika Klubskog Maratona Radia Študent beleže nastupe u Hrvatskoj i Srbiji  dok istovremeno nastupaju i na raznim stejdzevima u matičnoj Sloveniji.
U toku svog kreativnog procesa kombinuju elemente rock i elektronske muzike i na momente podsećaju na New Wave bendove iz osamdesetih.
Karmakomin debi, ploča "Imagination & Mechanical Metamorphoses" (2014, izdavač Radio Šudent) donosi 10 pesama i predstavlja svojevrstan rezime rada grupe koja postoji od 2011-e. Od bučnih gitarskih rifova do smirenijih izdabovanih ritmova, uvijeno u
ljubičastu izmaglicu u kojoj elektronski instrumenti stvaraju iluziju da se radi o znatno većem broju članova (ima ih samo trojca), muzika benda Karmakoma na momente podseća na New Wave osamdesetih ali istovremeno ima jak pečat savremene muzike.
Mešavina (ne) plesne elektronike i čistog rock-­a koju donosi debi ”Imagination & Mechanical Metamorphoses”, Karmakoma je snimila u kućnoj produkciju u kolaboraciji sa Petrom Stojanovićem.

Postava: Enej Mavsar – gitara, vokal, sint, sepler ; Miha Škafar – bas gitara, sintetik bas, gitara ; Benjamin Kovač – bubanj, udaraljke;

Video: https://youtube.com/watch?v=ocWo_mqySx8m,
http://youtube.com/watch?v=CqugIBwTFo0

WEB: https://facebook.com/karmakomaband, http://karmakoma.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/karmacoma-1

Kontradikshn je cetvoroclana postava koja je ustanovljena sa namerom da kreira licni, karakteristican zvuk u kom bi rusilacke sinth deonice udarale u apokalipticni gitarski zid, gde bi u rezultirajucoj praznini do izrazaja dosao apsurd covekove borbe sa njegovim animalnim umom.

Bend na svoj agresivan nacin neumoljivo boji rock tkaninu sa modernom elektronikom i efektnim drum’n’bass ritmovima, sto do izrazaja najbolje dolazi na zivim svirkama.

Na proslogodisnjem Jelen Demo Festu u Banja Luci, bend je svojim beskompromisnim live performansom uverio ziri da im izmedju 434 izvodjaca dodeli drugo mesto. 2012-­‐e, u okviru MLADINA stejdza, bend je nastupio i na Lent Festivalu u Mariboru. Krajem februara izlazi ep ANATOMY na kome ce se nalaziti 6 pesama sa kojima Kontradikshn najavljuju svoj debi koji bi trebao da
izadje krajem 2014-­‐e.

Postava: Petar Stojanović – vokal, gitara, sint ; Matej Plešej – gitara, sint ; Aleš Rupar – bubanj ; Matic B. Strojanšek – bass ;

Album: Anatomy EP (Implicit Division Production, 2014) @
kontradikshn.bandcamp.com
Video: http://youtube.com/watch?v=qF7WvilqeJ0 ,
http://youtu.be/c5QV95-eTUU?t=1s
web: http://kontradikshn.com/ , http://soundcloud.com/kontradiks

Cena karte 300 rsd

NAZAD