PROGRAM za datum :: 02/04/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 02/04/2014, 21 : 00
Sredom u 9 - Rita Braga (Portugalija)

Rita Braga je pevačica i izvođač sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta odsviranog na ukuleleju do srpskog, švedskog ili portugalskog world music-a, kaubojskih pjesama, jazz-a iz 1920 do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animacije, i naručenu muziku za reklame. Njena pozadina u u vizuelnoj umetnosti ju je spojila sa njenim muzičkim stilom i živim nastupima. Pohađala je kurseve i već dugo radi na ilustracijama, stripovima i animaciji. Diplomirala je na Univerzitetu Muzičkih Nauka u Lisabonu.

Od 2004. godine, nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer ali već snimljene matrice za svoj solo nastup a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare. Od 2008. sarađuje sa američkim muzičarom Kris Karlonom iz Njujorka kao duet „Chips and Salsa“. Tokom svoje prve brazilske turneje, 2012.godine, Rita je pokrenula svoj prvi rokenrol bend u Sao Paolu koji se zove Indiozinhos Psicodelicos.

Njen debitantski album „Cherries that went to police“ je izašao 2011. godine i sastavljen je od novih obrada starih pjesama iz različitih zemalja (pjeva na portugalskom, engleskom, ruskom, srpskom i grčkom) odsviranih od strane različitih muzičara iz Portugala, Amerike i Argentine. Takođe je sarađivala i uživo nastupala sa sljedećim muzičarima:  Borts Minorts, Bernardo Devlin, Dorit Chrysler, Felix Kubin, Paulo Beto, Vítor Rua, Presidente Drógado, Norberto Lobo, Nick Castro, Fort King, Uni and Her Ukelele or Fou Fou Ha. Dizajn njenog albuma je radio poznati srpski i svetski strip crtač Aleksandar Zograf.

Njen drugi studijski album će biti izdat na proleće 2014. a sniman je u Brazilu, sa gostujućim muzičarima iz Sao Paola.

http://superbraguita.com

Cena karte 200 rsd

NAZAD