PROGRAM za datum :: 07/04/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 07/04/2014, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Bibliotekari kuvaju

U ponedeljak 7. aprila, Bibliotekari kuvaju po tajnim receptima Aleksandrijske biblioteke, prikrivenim iza modernog štiva.

Na meniju su “Majstor i Margarita čorbica“ i „Autostoperov kus-kus kroz galaksiju“.

Muzika po izboru: Mićun Ristić, DJ i novinar

Pored pisane reči za brojne časopise još od početka 90ih, Mićun Ristić je prepoznatljiv po svom radio angažmanu i brojnim predavanjima o muzici. Sarađivao je u radio i TV emisijama Ljiljane Lučić (Radio i TV Politika). Na radiju SKC zajedno sa Sašom Markovićem uređivao je emisiju BLACK MARKET. U Biblioteci grada Beograda, takođe sa Sašom Markovićem, održao je serijal predavanja o istoriji popularne i avangardne muzike GREEN MARKET, a samostalno ciklus predavanja o džezu AL’JAZZIRA. U  istom tandemu realizovao je audio/video program u Studentskom kulturnom centru pod imenom “Nadplesni DJ/VJ Duo Zlo i Naopako”. Trenutno u Domu culture Studentski grad vodi programe posvećene savremenoj muzici i kulturi.
U ponedeljak, 7. aprila, skuvaće specijalnu plejlistu inspirisanu savremenim književnim štivom.

Cena bona 100 rsd

 

NAZAD
 
  Ponedeljak, 07/04/2014, 20 : 00
Prolećna jagma Gorana Dimića

Koliko subverzije u naizgled simpatičnoj ideji da na izložbi nema radova po zidovima, već da se oni otimaju  u zatvorenim plavim kovertama  tokom petnaestominutne akcije  zvane  JAGMA! Jagma kao kontra performans;  kako u odnosu na originalni otomanski običaj  jagme, vremenski ograničene, dozvoljene otimačine u novopokorenom gradu, tako i u odnosu na savremenu kulturu i civilizaciju pohlepe.

Izložba bez izloženih radova  ne traži od posetioca  da posmatra, već  da nešto  učini. Da sam izvuče iz kutije  jedan od  radova spakovanih u plave koverte - tradicionalnom narodnom simbolu mita i korupcije. Ovoga puta koverat  građanin ne daje nego uzima,  što je još jedna mala Dimićeva  inverzija sumračne posttranzicione svakodnevice.

Svaki posetilac – učesnik grabi  kovertu i time dobija na poklon jedan od  unikatno duhovitih, poetskih crteža i krokija  Gorana Dimića.

PROLEĆNA JAGMA GORANA DIMIĆA  kao  mala vesela doza oštroumlja i dobre volje, blagotvorna  za preživljavanje u diktaturi pohlepe i srebroljublja.

AFFORD TO GIVE! GDE SE IMA TU SE DAJE!

Tekst: Dragana Kanjevac

NAZAD