PROGRAM za datum :: 21/04/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 21/04/2014, 19 : 00
Rimejkujemo Delikatesni ponedeljak!

Dan koji treba da ostavite bez obaveza, zaokružen crvenim markerom u vašem kalendaru jeste 21. april. Pitate se zašto?

Zato što tog ponedeljka za vas kuvaju fantastični rimejkeri iz još fantastičnijeg Remake festivala.

Klopa će biti zdrava, ukusna i, pogađate, fantastična.
Rekli bi smo vam šta ćemo tačno kuvati ali još uvek nismo odlučili, prolećna inspiracija će učiniti svoje. Meni ćemo blagovremeno objaviti na našoj Facebook stranici zato pratite nas i ne ustručavajte se da date neke ukusne predloge.

Dođite da se družimo i da među prvima čujete novosti koje se tiču Remake festivala.

Vidimo se 21. aprila, budite tu u 19h, oni koji budu kasnili rizikuju da ostanu gladni.

Cena bona : 100 dinara

http://www.remakefestival.com

NAZAD
 
  Ponedeljak, 21/04/2014, 20 : 00 - 27/04/2014
Ivan Stojković - izložba

U velikoj galeriji KC Grada svoju prvu samostalnu izložbu održaće Ivan Stojković, od 21. do 27. aprila 2014. godine. Stojković se bavi različitim oblastima ilustracije i digitalne ilustracije te stripom. Diplomirao je na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, odsek grafičkog dizajna i animacije. Izlagao je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu u segmentu stripa (Međunarodni salon stripa SKC, 2009.), kao i na festivalima animiranog filma u Zagrebu i Ljubljani. Iza sebe ima niz nagrada za oba segmenta svog rada koje su dopunjene i nagradom ULUPUDSa za visok umetnički domet 2012. godine.

Izložba obuhvata radove iz oblasti animacije, ilustracije i stripa. Oni su rezultat autorskog i komercijalnog rada u proteklih par godina. Radovi su predstavljeni u vidu štampanih predložaka, originalnih radova i projekcije. Uz gotovo svaki rad biće izložen i propratni materijal koji obuhvata skice, studije, probne radove, uzorke paleta, tekstura i sav ostali materijal koji je nastao u procesu rada.

Na taj način izložba ne samo da predstavlja publici celokupan stvaralački proces i bolje upoznaje gledaoca sa prirodom profesije, već i prikazuje dve načina stvaranja: usredsređeni, kontrolisani, ciljni i prohtevima klijenta ograničeni ali i spontani, nesputani, istraživački usmeren rad.

Formalni prikaz krajnjih rezultata dao bi nepotpuni uvid u radove jer bi  zanemario često obiman istraživački rad koji ima drugačiji, neposredniji kvalitet i zbog toga možda ima više autorski karakter.

NAZAD