PROGRAM za datum :: 25/04/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 25/04/2014, 16 : 00
Panel diskusija na temu Youth Participation

AEGEE Beograd vas poziva da nam se pridružite na panel diskusiji na temu Youth Participation koja će se održati u KC Gradu, u petak, 25.aprila sa početkom u 16h.

Pored AEGEE Beograda, na panelu će učestvovati  i predstavnici BEST-a, Estiem-a i Centra E8. Pričaćemo o tome šta znači „biti aktivista“ u Srbiji: da li je to težak zadatak, zašto se nedovoljno mladih odlučuje na taj korak, koje su prednosti,a koje mane.

Ali, tu će biti i još neko! Monica,Lucia i Gergo čine Crveni tim projekta Europe on Track i njihov je zadatak da putuju kroz Evropu,i beleže svoje iskustvo i razgovaraju sa proaktivnim,entuzijastičnim  mladim ljudima. Krajnji proizvod je dokumentarni film. I puno divnih sećanja. 

Europe on Track se organizuje drugu godinu zaredom i dobitnik je European Charlemagne Youth Prize za 2103.godinu. O projektu se možete informisati na http://www.aegee.org/europeontrack/about-europe-on-track/

Vidimo se u petak!

NAZAD
 
  Petak, 25/04/2014, 21 : 00
Ana Ćurčin & Dukat (Stray Dogg)

KC Grad je ponovo našao svoje mesto na koncertnoj mapi Evrope, ali ovog puta iz jednog jako zanimljivog i nama dragog razloga. Naime, u sklopu svoje prve zajedničke evropske turneje tokom koje su obišli Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Švajcarsku, Mađarsku i Rusiju, direktno u baštu KC Grad-a lebdeći na svojim melodijama i prelepim glasovima sleću Ana Ćurčin i Dukat Stray!

Dvojac koji je nosilac popularnosti talasa “americane” u Beogradu i šire u poslednjih godinu dana zaokuplja sve više pažnje domaće javnosti i sve šireg kruga publike. Ovo će biti jedinstvena prilika da čujemo ovo dvoje mladih kantautora, sasvim sigurno ispirisane ovim svojevrsnim road trip-om kroz evropske gradove.

Početak koncerta je u 21h, a cena ulaznice koje će moći da se nabave u KC Grad-u je 400 RSD, na dan koncerta 500.
*****************************

Ana Ćurčin i Dukat Strajnić (frontman Stray Dogg-a), tokom aprila išli su na svoju prvu, zajedničku turneju. Na Akustičnoj turneji 2014 posetili su Zagreb, Rijeku, Krapinu, Umag, Rovereto, Milano, Cirih, Moskvu i za kraj sviraju u svom Beogradu.

Ana i Dukat nastupaju zajedno, sviraju pesme koje su već poznate u drugačijim aranžmanima, slažu glasove i instrumente i čine da svaki njihov nastup bude poseban.

U protekle dve godine „osvojili“ su domaću i regionalnu scenu indie-muzike, nastupajući na istaknutim festivalima (EXIT, Arsenal Fest, Trench town, Mikser…), ali i na koncertima i akustičnim svirkama širom Srbije, Hrvatske, BiH...

Ovi mladi, talentovani i prelepi vokali već neko vreme unazad udružuju svoje snage, od Americana Night festivala u Domu omladine Beograda pa sve do brojnih nastupa u beogradskim klubovima - ono što je zajedničko svim njihovim svirkama jeste uvek brojna i egzaltirana publika. Pored autorskih pesama Ana i Dukat Stray često sviraju i pažljivo odabrane obrade koje izvode u minimalističkom akustičnom aranžmanu i u koje unose svoju senzibilnost i brižljivost i tako omogućavaju potpuno novi doživljaj poznatih pesama Neila Younga, Eltona Johna, Portishead, Elliota Smitha…

Stray Dogg je „projekat“ Dukata Straya koji je nastao snimanjem malog „kućnog“ demo EP-ja početkom 2011. Par meseci kasnije Stray Dogg se razvio u šestočlani bend, a debi album „Almost“ našao se na samom vrhu mnogih godišnjih top- lista. Koncertnu karijeru bend je počeo kao predgrupa imenima poput Chinawoman i Scout Niblett, a za svoj prvi veći solo koncert rasprodali su sve ulaznice u prestižnom beogradskom koncertnom prostoru. Ubrzo je došao i drugi album „Fire’s never wrong“, na kojem je gostovao američki kantautor Devendra Banhart na pesmi „Time“ i koji je sa bandcampa preuzet više od 10.000 puta. Usput je održao niz odličnih nastupa u regionu, a podrška je bio i na koncertima Dirty Beaches, Marka Eitzela, Darkwood Dabu i Obojenom programu.

http://straydogg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Stray-Dogg/126432744107798
http://www.youtube.com/watch?v=MCMG_nXJivs
http://www.youtube.com/watch?v=epofWD0A87U

Ana Ćurčin se pojavila na sceni pre tačno godinu dana i njena karijera razvija se po prilično istom scenariju. Dva sjajna singla “Cut Loose” i “I Can’t” kao i dirljivi i jedinstveni “live” nastupi doveli su Anu pod svetla reflektora za vrlo kratko vreme i učinili je jednim od najperspektivnijih imena domaće i regionalne kantautorske scene.

http://anacurcin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AnaCurcin
http://www.youtube.com/watch?v=Svms4a_mrwA

NAZAD