PROGRAM za datum :: 28/04/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 28/04/2014, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Beogradski Haklab

28. aprila za vas kuva ekipa Beogradskog Haklaba, nudeći svakodnevne recepte u zdravim veganskim obradama. Svi recepti su otvorenog formata i moći ćete da ih ponesete sa sobom kući, a ako vam se sviđa ideja razmene, ponesite i neki svoj recept sa sobom!

Haklab u Daničarevoj je mesto na kom se okupljaju zainteresovani za tehnologiju, istraživanje i razmenu znanja. Od radionica popravljanja bicikala preko PHP-a do Teorije igara, prostor je uvek otvoren za nove radionice i ljude. Poledajte program na kalendaru, prijavite se na mejling listu i svratite!

http://www.oosm.org/
https://www.facebook.com/HaklabBeograd
https://groups.google.com/razmenavestina

NAZAD
 
  Ponedeljak, 28/04/2014, 20 : 00 - 04/05/2014
Bojana Knežević - izložba

Bojana Knežević diplomirala je na slikarskom odseku  Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi pofesora Zorana Vukovića 2009. Od 2006. izlaže samostalno u zemlji, a na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Nemačka, SAD, Velika Britanija). Svoju četvrtu samostalnu izložbu održaće u velikoj galeriji KC Grada od 28. arila do 4. maja 2014.
Postavka nosi naziv Sjedinjene prirode, a čine je onirične kompozicije nastale spajanjem egzotičnih pejzaža sa snovima i mitovima. Žive boje i nadrealistički motivi uvode nas u taj miks svetova, a upotpunjuju ga egzotične životinje i senzualni ženski akt.

Autorka navodi da bi bilo lako reći da fascinacija lepotom i misterijom prirode čini suštinu umetničkog stvaranja. Međutim, još jedan umetnički aspekt utiče na stvaranje ove intimne, vizuelne poezije i duhovne evolucije.
Korišćenje mašte u novim iskustvima, kulturni kontakt u različitim regionima Zemlje, interakcija sa egzotičnim, izaziva osećaj sna, mita ili bajke.
Razbijaju se granice fotografije dubokim ronjenjem kroz imaginarno i skriveno.
Tropski pejzaži prenose osećaj smirenosti.
Sprudovi, mangrove, guste šume, prostrani tereni i bića nisu samo tu da zadive lepotom, već stvaraju  nerazdvojni mistični univerzum.
Refleksiju više stvarnosti.

NAZAD