PROGRAM za datum :: 08/05/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 08/05/2014, 18 : 00
Promocija fotografske knjige Dirty Season

Čast nam je da vas pozovemo na promociju fotografske knjige Dirty Season, forenzičarskog dnevnika stanja nacije i zajedničkog projekta kolektiva Kamerades. Nadamo se da će poslužiti kao edukatvno štivo nadolazećim mladim generacijama i da će ih podstaći na kritičko razmišljanje i učešće u sopstvenim životima. Knjiga je svojevrsni vizuelni zapis jednog istorijskog perioda, što može biti pogodna okolnost obzirom na tendenciju brzog zaboravljanja u našem društvu.

U svojoj prvoj knjizi kroz fotografije nastale u periodu od  2009. do  2014. godine Kameradesi "ogoljuju" svakodnevicu, predstavljaju trenutke koji većini promiču i kojih nisu ni svesni da su se dogodili. Kameradesi podsećaju da se istorija vrti u krug, da se sve ponavlja, bez obzira kako se nazivalo ono što je trenutno aktuelno, što pažljivi posmatrač može videti na fotografijama.

Piće/svirka/kratka retrospektivna izložba fotografija

Promotivna cena knjige...

Kamerades foto kolektiv

Članovi kolektiva Kamerades su višestruko nagradjivani fotografi koji imaju visegodisnje iskustvo rada u srpskim medijima.

Kompletne biografije pogledati na sajtu www.kamerades.com

Autori:

Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović, Nemanja Jovanović, Marko Rupena i Saša Čolić

Urednik knjige:

Michael Bowring

Autori tekstova:

Brako Kukić, Darko Stanimirović, prof. Zoran Stojiljković, Dragoljub Draža Petrović i Michael Bowring

NAZAD
 
  Četvrtak, 08/05/2014, 21 : 00
Čitam Читаш promo party

Dragi čitaoci, ovaj put vas pozivamo da napravite predah od čitanja i dođete na žurku!

Naime, u okviru projekta Čitam Читаш koji ima za cilj popularizaciju knjige i čitanja, održaće se promotivna žurka u četvrtak 8. maja 2014. Ovom zabavom najavljujemo festival Čitam Читаш koji će se održati 21. i 22. juna na Kosančićevom vencu. Umesto novcem, ulaznicu za žurku moćićete da dobijete poklanjanjem knjige, a tim Čitam Читаш će se postarati da ona pronađe svogčitaoca. Ovom prilikom, članovi benda Stray Dogg podržavaju čitanje i vrte “ploče”!
Stray Dogg, beogradski bend koji je nastao 2011. godine i koji svoj zvuk bazira na melanholičnom indie rock-u, prepoznatljiv je po svom neubičajenom sviranju "ne-žanra amerikana". Posle dva studijska albuma i nekoliko desetina koncerata ekipa koju čine Dušan, Jelena, Ana, Marko, Vladimir i Relja puštaće za vas ono sto oni slušaju privatno sa svojih ploča, kaseta, diskova, interneta, Tom Waits, Bruce Springsteen, Blood Orange, Morphine, The Black Keys, Bajaga, Voodoo Popeye, Kenny Rogers...

NAZAD