PROGRAM za datum :: 14/05/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 14/05/2014, 09 : 30
Developers mDay

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo da prisustvujete skupu "Developers' mDay", koji organizuje kompanija Mainstream, vodeći managed hosting provajder u Srbiji.

Developers' mDay će se održati u sredu, 14. maja 2014. godine, sa početkom u 09:30 časova, u Kulturnom Centru Grad, Braće Krsmanović 4.

mDay je namenjen web developerima, a okupljeni će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim tehnologijama u projektovanju web sistema, kroz sledeća stručna, tehnička predavanja:

Agenda događaja:

09:00 do 09:30 - Registracija učesnika
09:30 do 09:50 - Boško Radivojević, Mainstream - Mainstream platforma i podrška za developere
09:50 do 10.10 - Miodrag Stefanović, Limundo - Sphinx - prilagođavanja Limundo sistemu
10.10 do 10.30 - Nikola Savić, Kupujem Prodajem - Iskustva u korišćenju Message Queue tehnologije
10.30 do 10.50 - Igor Lukić, ByteOut - Soketi za informacije u realnom vremenu
10.50 do 11.10 - Pauza za osveženje
11.10 do 11.30 - Marko Uskoković, Mainstream - Preporuke za povećanje sigurnosti i optimizaciju rada web aplikacija
11.30 do 11.50 - Ivan Jelić, B92 - Povratak weba
11.50 do 12.10 - Stevan Koprivica i Marko Milovanović, Mrežni sistemi - Timski razvoj u višegodišnjim projektima
12.10 do 12.30 - Miloš Vukosavljević, Inbox Online - Tehnologija i rešenje za sportski Linkedin portal, World Of Volley
12.30 do 12.50 - Bojan Kovačev, Quiddita - Microsoft napredna web rešenja i metodologija rada
12.50 do 13.00 - Q&A
13.00 do 14.00 - Networking snack

Prisustvo na događaju je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta registracija obavezna i trajaće do popune mesta. Ukoliko želite da prisustvujete, molimo Vas da popunite formular, kako bismo Vam rezervisali mesto

NAZAD
 
  Sreda, 14/05/2014, 20 : 30
Laugh out proud

Projekat “Laugh out proud” sastoji se od večeri stand up komedije koji će se održati u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Splitu.

U show-u simboličnog naziva nastupiti će LGBT komičari i komičarke iz UK Scott Capurro i Lara King, a show će voditi će Marina Orsag iz Hrvatske.

Cilj projekta “Laugh out proud” je da se utiče na svest ljudi u vezi LGBT prava kroz humor i stand up komediju i to u periodu kada je i svetski dan borbe protiv homofobije. Projekat je pokrenula LGBT grupa “LEZERO” iz Zagreba, pod vođstvom Marine Orsag.

Skot Kapuro (UK)

Komičar. Glumac. Pisac. Scenarista.

Skot Kapuro je odgajan u Dali Sitiju u Kaliforniji; kada je imao 3. godine preplivao je Engleski kanal. Od 1993. godine, izbegavao je AIDS pričajući neukusne viceve u svakoj zemlji engleskog govornog područja. Skot je čovek od poverenja iako je okružen dvoličnošću, ipak i dalje uspeva da smisli novi izazov za sebe.
Opisan od strane San Francisco Weekly-ja (slobodne štampe, uređene od strane lezbejke i dizajnirao od strane tranvestita sa velikim rukama i skrivenim namerama) kao ˝stand - up u najboljem mogućem smislu - ubistven, uvek na oprezu i smešan".

"Ako ste mislili da je komičar poput Riki Džervejsa gurnuo granice onda vas ništa neće pripremiti za Skot Kapura. Pošto je osvojio prestižnu nagradu Perrier 1994. godine , komičar iz San Franciska je otišao iz granice u granicu, dok je odbio da se proda, čineći svaki nastup više beskompromisni nego poslednji. On je, po mom mišljenju, najhrabriji i najsmešniji komičar na sceni. "
GQ Magazine Avgust 2009

Lara King (UK)

Lara King je pisala pesme. Ona ih je pevala prelepo. Između pesama pričala je smešne priče. I nekoliko viceva. Onda je napisala neke smešne pesme.
Sada ona kombinuje oštar humor, uzdizanje melodija, lirsku simetriju reči i vrlo pametan šaljiv način da urnebesno opiše zbunjujuće apsurdnosti života. Ona peva kao anđeo i  nasmejaće vas dok se ne upiškite.
Larina debitanska komedija dobila je odlične kritike, prošlogodišnjim festivalima u Brajtonu i Edinburgu. U septembru 2011. godine je osvojila nagradu Funny Women Awards i stigla je u finale The Loaded LAFTAs, The Amused Moose LaughOff i ‘L Talent’.
Pošto je obišla Britaniju sa Ronom Kameron, Su Perkins i top kabare divama Fascinantna Aida (proverite bodhran igrača, senzaciju na YouTube-u, ‘Cheap Flights’); Lara sada uživa u svom zasluženom trenutku slave.
To je kao da su Elen Deženeris i Kej Di Lang nekako napravile dete sa Džonom Heglijem. Iako su lezbejke. Naravno ne Džon Hegli. On je muškarac.
Potpuno briljantano. I jako jako smešno.

" Ambiciozan... uveren performans... jak impresivan glas i prirodno optimističan stil izvedbe... iskusan profesionalac... " - CHORTLE
  http://www.laraking.co.uk/
Marina Orsag (HR)
Prva žena koja je u Hrvatskoj počela da se bavi stand up komedijom, i to pre devet godina. Iza sebe ima više od hiljadu nastupa a ovom prilikom će nastupiti na engleskom jeziku.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mLT0OwxCjjk
Promoter programa za Srbiju: Standup.rs
Cena ulaznice: 200 dinara

NAZAD