PROGRAM za datum :: 15/05/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 15/05/2014, 16 : 00 - 17/05/2014
Startit FEST

Najveći startap događaj u ovom delu Evrope biće održan od 15. do 19. maja u Beogradu, a tokom petodnevnog Startit Fest-a održaće sečak 50 različitih događaja. Očekuje se učešće 50 startapa iz Srbije i Jugoistočne Evrope, brojnih investitora, ali i više od 5.000 posetilaca.

Organizacija SEE ICT iz Beograda organizovaće od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali prvi Startit Fest koji će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i preduzetnštvo.

Biće to prvi događaj tog tipa u Srbiji i regionu, pa će Beograd tokom pet festivalskih dana postati pravi epicentar startap dešavanja u ovom delu Evrope. O tome svedoči i činjenica da će tokom Startit Fest-a biti organizovano čak 50 velikih i malih događaja, od radionica i predavanja, do prezentacija pred investitorima, susreta, panela, a celokupan događaj upotpuniće i noćni program.

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da je cilj Startit festivala da postavi Beograd na mapu tehnološkog preduzetništva u Srbiji i poveže mlade kompanije sa investitorima iz inostranstva.

“Događaji će im pomoći da dobiju znanja, informacije i primere iz prakse, upoznaju moguće suosnivače, motivišu se da započnu svoj posao i uvide kolike su prednosti tehnološkog preduzetništva. Velika motivacija mladima dolazi od uspešnih firmi iz Srbije koje su se već pokazale na globalnom tržištu. Uigran tim, dobra ideja, upornost, znanje i malo sreće mogu da donesu fantastične rezultate”, kaže Dragana Zmijanac.

Jedan od ciljevaovog festivala je da okupi kreativne pojedince koji se tek upoznaju sa tehnološkim preduzetništvom, a ne samo aktivne članove startap zajednica u našem regionu, kao i da inicira pokretanje njihovih projekata.

Od iskusnih i uspešnih preduzetnika na festivalu ćegostovati Branko Milutinović iz Nordeusa, Igor Bogićević iz Seven Bridges Genomicsa, kao i predstavnici ključnih evropskih fondova i akceleratora, poput Sid Kempa, Spid Investa, Elevena i drugih.

Organizovanje Startit Fest-a podržavaju američka fondacija IEEE, nemački GIZ i Microsoft, kao i brojni partneri koji su prepoznali potencijal ovog događaja i ideja za koje se organizatori zalažu.

Ulaz na Startit Fest je slobodan.

Web: hakaton.rs, www.seeict.org

NAZAD
 
  Četvrtak, 15/05/2014, 21 : 30
NEMA TOG PODRUMA : Još Jedan Karneval Glavobolje

Audiofilna akupunktura :
* KONVOJ BONTON BAJKERA (Beograd)
Bajkerski elektro-rok, sumanutost konzervativnih. Kopile iz epruvete Iegalnih emocija i Za Pokolj Duše!
https://soundcloud.com/nebriga/konvoj-bonton-bajkera-stoka
http://www.nauk.rs/

* LENHART TAPES ORCHESTRA (Novi Sad)
Dezintegracija panka i narodnjaka, orkestar u plavom svirajate gledam a oko nas more.
http://lenhartapes.bandcamp.com/

* D'KAP SHKORETZ (Kovačica)
Težak i mutan lo-fi funk, koji je odzvanjao podzemljem Kovačice u vreme dok se u velegradu još uvek đuskalo i pijuckalo uz K2 i Kristale.
http://www.youtube.com/watch?v=GhJ7MQfPl8M

*VISDOMSTANN/ NUNDATA /HOBBLEDEHOY (Beograd)
Mama i tata Medved oteti od strane mutanata osvajača, potom zaključani u ludački sanatorijum koji vode Šredingerove mačke.
http://nundata.blogspot.com/

*Dj-eviIGGER (NTP) i LAZY YVA (acid mamba, crna samba - http://yvaythetoygeorge.bandcamp.com/)

Petarde za oči:

*S T U D I O S T R I P
Studiostrip je osnovan 23. septembra 2001. unutar grupe Kosmoplovci koja je osnovana čak i pre toga. Studiostrip čine svi Kosmoplovci koji se bave stripom.Grupa je prezentovana u nizu štampanih izdanja i u čak većem broju elektronskih izdanja. Većina radova još nije objavljena a velika većina još nije ni stvorena.
http://www.kosmoplovci.net/studiostrip/

* Sito-štampa
Fanzin Cegerće u tehnici sito-štampe otiskivati prigodan motiv na vašoj garderobi, na vašim omiljenim majicama, preko vaših heroja, heroina, idola, idolina... jednim potezom rakela.
http://www.novodobafestival.net/

Cena karte 200 rsd

NAZAD