PROGRAM za datum :: 06/06/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 06/06/2014, 10 : 30
Zameci promene: održiva poljoprivreda za zapadni Balkan

Pozivamo vas na predstavljanje regionalne studije Zameci promene: održiva poljoprivreda za zapadni Balkan.

Predstavljanje studije održaće se 6. juna u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanovića 4, Beograd) sa početkom u 10:30h.  

Na skupu će govoriti:
* Darko Znaor, autor studije;
* Jelena Milić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine;
* Nada Mišković, predsednica Nacionalnog udruženja za promociju organske proizvoanje Serbia Organica i   
* Zvezdan Kalmar iz Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR, Subotica).

Posle izlaganja glavnih nalaza studije i komentara panelista, predviđenja je diskusija sa gostima.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na damjan.bogunovic@rs.boell.org i da ovaj poziv prosledite svima za koje mislite da mogu biti zainteresovani.

NAZAD
 
  Petak, 06/06/2014, 17 : 00 - 08/06/2014
Junska Moda za poneti

Poslednja Moda za poneti u ovoj sezoni predstavlja nam radove oko šezdeset domaćih autora i svakako nas priprema za leto. Posetite Kc Grad ovog vikenda i uživajte u odličnoj ponudi garderobe, nakita, torbi i svega što će nam dobro doći u predstojećoj sezoni.

Učesnici Junske Mode za poneti:
Teodora Jurić, Vedrana Petrovska i Biljana Novogradić, Koštana Đurić, Glory Box, Biljana Dudaš, Ginger Fox, Maja  Lazarević, Nenad Stojaković, Retro kravate, Tri Tačke, Drvene narukvice Mikan, Andrijana Marković, Zorica Slavić- Spring nakit, Vesna Tripković Boljanić, Slavica Guskić, Chain Reaction, Dragana Mladenović, Marija Đajić, MIlica Golić, Gordana Zurković, Hard Wear Jewelry, Irie Craft, Gordana Crnobrnja, Igra šarenih perli, Andrijana Petrov, Ksenija Kovačević, Vladan Zlokolica, Jovana Urosevi- Shabby Cute, Tanja Radaković, Petra Drandić, Bojana Kokar, Nikola Bogdanović, Reciklama nakit, Udruženje Prostor, Šmizla, Motor t-shirts, Tijana Cvetković,  Jelena Petrović, Marine krpice, Tamarita i Moda Maleš, Jasmina Panić, Fish and Chips, Jadranka Milojković, Dijana Kosijer, Nikolina Kostur, Jovana Jovanović, Marija Čarapina, Fukthemall, Neda Todić, Snežana Milinković, Vintage image shop.

NAZAD
 
  Petak, 06/06/2014, 20 : 00
Zaokret i Dept. of Forgotten Songs predstavljaju: Elizabeth Morris (Allo Darlin) & Ola Innset (Making Marks), uz podršku Benjda

Zaokret je i ovog leta u bašti KC Grad pod parolom 'Zaokreni leto'. Kao i prošlog leta, Zaokret organizuje koncerte brojnih muzičara iz Beograda i šire koji u ranim večernjim satima uz pratnju Zaokret DJ seta sviraju za vas potpuno besplatno. Svakog sunčanog četvrtka provedite 4 sata uz aktuelne bendove i dj setove koje oni smatraju da je vredno videti i čuti.

Ovom specijalnom prilikom – otvaranje sezone, pa još i petak! - Kišobranci zajedno sa Dept. of Forgotten Songs predstavljaju koncert Elizabet Moris i Ule Inseta iz bendova Allo Darlin’ i Making Marks.

Elizabet je ključni član i milozvučni glas londonskog benda Allo Darlin', dobro znanog svim ljubiteljima poletnog i razdraganog indie popa. Svojim inteligentnim i duhovitim, a pre svega iskrenim tekstovima zaslužila je da je kritika već uveliko svrstava rame uz rame uz velikane poput Džonatana Ričmena, Jensa Lekmana i neponovljivog Stivena Merita (The Magnetic Fields.) No, lepota ovog benda je mnogo šira od prekrasnih Elizabetinih tekstova, razigrani ukulele i melodije na trenutke nostalgične, na trenutke zarazno okretne, ne ostavljaju nikog kamenog srca. Allo Darlin' iza sebe ima dva albuma, eponimni prvi i, od kritike i publike zdušno prihvaćen, drugi "Europe," a i treći se očekuje na jesen, dok u međuvremenu Elizabet istražuje kulinarske i druge lepote Italije i sa svojim mužem Ulom dolazi i u naše letnje veče. Bend Making Marks je takođe ime dobro znano među twee pop zaljubljenicima i baš iz njega nam stiže i Ula Inset, gitarista i vokal ovog nežnog norveškog pop blaga.

Zajedno će izvesti set Elizabetinih solo pesama, kao i deo Allo Darlin' repertoara, a možda i poneku Making Marks numeru.

A gde je ukulele i pop savršenih tekstova tu je i Benjd. Koliko je ovo retka prilika za slušanje Benjda govori i činjenica da je jedan od nekolicine koncerata ovog one man show-a održan u čamcu. U Boki. Za vrlo važnu publiku od nekoliko ljudi, dva galeba i 4 jata riba.

Ulaz slobodan!

NAZAD