PROGRAM za datum :: 23/06/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 23/06/2014, 18 : 00
Narandžasti Grad - Holandija - Čile

Ambasada Kraljevine Holandije i Kuluturni centar Grad vas pozivaju da pratite utakmice holandske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u bašti KC Grada u Savamali!

Narandžasta groznica će zahvatiti Holandiju tokom Svetskog prvenstva u Brazilu. Holandjani su poznati zaljubljenici u fudbal i obožavaju da gledaju utakmice svoje reprezentacije obučni u narandžasto, holandsku boju. Ove godine ne morate ići u Holandiju ili Brazil da bi doživeli ovu jedinstvenu atmosferu u narandžastom.  Ovo je odlična prilika da sretnete nove holandske prijatelje!

KC Grad će biti obojen u narandžasto u:

Petak, 13. jun, 21:00: Španija – Holandija
Sreda, 18. jun, 18:00: Australija – Holandija
Ponedeljak, 23. jun, 18:00: Holandija – Čile

Obucite se u narandžasto i navijajte za Holandiju u KC Gradu!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 23/06/2014, 20 : 00 - 29/06/2014
Nađa Radmanović - Muza

Velika Galerija KC Grada predstavlja Vam Nađu Radmanović, mladu i talentovanu umetnicu iz Njujorka i njen autorski projekat Muza, koji ćete moći da pogledate od 23. do 29. juna. Iako rođena u Njujorku, gde sa nepunih 17 godina upisuje studije fotografije, Nađa je vrlo vezana za Srbiju i već nekoliko godina paralelno izlaže u Beogradu i Pančevu,  kao i u Njujorku, gde živi. Fotografiju je diplomirala 2013. godine i nastavila studije na odseku istorije umetnosti i galeristike. Kao uspešan student i fotograf, dobitnica je mnogobrojnih nagrada.

Projekat Muza je multimedijalne prirode i sastoji se od fotografija i video rada, te pratećih tekstova odštampanih na svili i muslinu. Nađa se kroz svoje fotografije trudi da, kako sama kaže, prikaže slojevite emocije i nagna posmatrača na njihovo raslojavanje i dekodiranje. To je slučaj i sa izložbom Muza, svojevrsnom posvetom najboljoj prijateljici Shannon Smith,  koja je inspirisala ne samo Nađinu fotografiju, već i čitav Nađin život u delikatnoj dobi adolescencije i pomogla joj da počne da traži i saznaje sopstveno biće. Taj proces traganja sublimira se kroz vizuelni  i narativni deo postavke. U formi poezije odštampane na delikatnim materijalima, naracija ima za cilj da još jače prenese emocije autorke prema svojoj muzi i materijalizuje ih do kraja.

Kompilacija vrlo estetizovanih fotografija uz video, otkriva nam, pored Nađinog senzibiliteta, takođe i njenu ekspresivnu i vrlo nežnu prirodu, sklonost ka razmekšanim auratičnim vizurama portreta i pejsaža, kao i tehničku raznolikost. U svom radu, mlada umetnica uglavnom teži ka analognoj fotografiji zbog supstancijalnosti i tehničkog izazova koji stavlja pred fotografa. Većina fotografija ovog opusa radjena je analogno, uz kombinaciju sa pojedinim digitalnim formama. 

Pozivamo Vas, stoga, da zavirite u Nađinu umetničku intimu i upoznate Shannon Smith, ćerku, sestru, drugaricu, studentkinju, individualistu, kameleona i nadasve, Nađinu muzu.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 23/06/2014, 22 : 00
NAVIJAJ ZA KOMŠIJE! / Hrvatska - Meksiko

Na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, pod sloganom „Navijaj za komšije!“, Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pojam navijač je tokom prethodnih decenija u Srbiji devalvirao i gubio svoje pravo značenje svaki put kada bi se koristio kao sinonim za huligane i nasilnike kojima je jedina zajednička osobina sa navijačima - mesto okupljanja.

Godinama se ne navija za, već protiv nekoga, što će verovatno biti slučaj i na ovom Svetskom prvenstvu. U želji da se promovišu dobrosusedski odnosi, zdravo navijanje i sportski duh – Inicijativa organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanovića 4).

Svi koji žele da prate  utakmice u društvu onih koji će navijati za komšije, pozvani su da dođu u Kulturni centar GRAD u sledećim terminima: 12. jun - 22h Brazil - Hrvatska; 15. jun - 00h Argentina - BiH; 18. jun - 00h Kamerun - Hrvatska; 21. jun - 00h Nigerija - BiH; 23. jun - 22h Hrvatska - Meksiko i 25. jun - 18h BiH - Iran.

S obzirom na to da ove godine Srbija ne učestvuje na najvećem svetskom fudbalskom takmičenju  - zašto ne bismo zajedno podržali naše komšije?Vidimo se u Kulturnom centru GRAD!

NAZAD