PROGRAM za datum :: 10/07/2014 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 10/07/2014, 19 : 00
Zaokret - GrupaKaoTakva + Zaokret DJ set

Zaokret je i ovog leta u bašti KC Grad pod parolom 'Zaokreni leto'. Kišobrancima se pridružuju brojni muzičari iz Beograda i regiona koji u ranim večernjim satima uz pratnju Zaokret DJ seta sviraju za vas potpuno besplatno. Svakog sunčanog četvrtka provedite 4 sata uz aktuelne bendove i dj setove koje oni smatraju da je vredno videti i čuti.

Ovog četvrtka sa nama je GrupaKaoTakva! GKT će se predstaviti u novom sastavu i s novim materijalom. GKT se posle nešto više od dve godine pre nedelju dana vratila na muzičku scenu, maestralnim trodnevnim nastupima u njihovom (a i našem) matičnom bifeu Ventil. Bez odugovlačenja nastavljaju sa svirkama i to baš kod nas, na Zaokretu u divnoj bašti KC Grad! Svirka  će prethoditi početku snimanja novog albuma.

Grupa Kao Takva je bend čiji su članovi (bivši i sadašnji) dugi niz godina aktivni na domaćoj muzičkoj sceni, učestvujući u radu raznih muzičko-scenskih i umetničkih grupa i kolektiva (Horkestar, Pesničenje, Prrroba, Škart, …). Više o bendu možete saznati na:
https://myspace.com/grupakaotakva/bio

Grupa je nastupila na zadnjem Pesničenju, a na:
www.youtube.com/watch?v=Rnj0l_oO-Us
www.youtube.com/watch?v=xIzzli9UtzU
možete čuti kako bend zvuči u novom sastavu.

https://www.facebook.com/grupa.kaotakva/photos

Pridružite nam se i napravite još jedan nezaboravan Zaokret.

Program:
Četvrtak, 10.07.2014. godine

19:00 - 21:00 - Zaokret DJ set
21:00 - 21:45 - GrupaKaoTakva
21:45 - 00:00 - Zaokret DJ set

KC Grad
Braće Krsmanović 4
Beograd

Ulaz je slobodan!

http://kisobran.org/

Zaokret je off veče Kišobran organizacije. Stacionarano za vreme zimske sezone u bifeu Ventil, tokom svojih pet godina postojanja, uspešno je realizovan svakog četvrtka. Tajne svrike, gostujući dj-evi, izložbe i sve ono što ne uspe da se nađe u Kišobran žurci, savršeno se uklopilo u Zaokret.

NAZAD
 
  Četvrtak, 10/07/2014, 20 : 00 - 25/08/2014
Kreativnost u Srbiji - letnja prodajna izložba

Nije potrebno posebno govoroiti o značaju dizajna u XXI veku i potencijalu koji on sa sobom nosi, Dizajn je nešto mnogo više, spada u primenjenu umetnost, može se definisati kao umetničko oblikovanje predmeta koje svakodnevno koristimo: obuću, odeću, nakit, nameštaj... Dakle predstavlja jednu vrstu estetizacije svakodnevice što svakako mora biti stimulativno.

KC Grad je od samih početaka postojanja uočio ovaj potencijal primenjene umetnosti i zato je ona podjednako zastupljena u izlagačkoj delatnosti galerije, kao i likovna. Ovoga puta predstavlja jednu raznoliku selekciju domaćih dizajnera, jedan svojevrsni miks stilova i miks dizajniranih proizvoida. Akcenat je na diverzitetu.

Prodajna izložba se u velikoj meri obraća i posetiocima iz inostranstva, upoznaje ih sa lokanim dizajnerima i nudi opciju da sebi pribave jedinstvani suvenir iz Srbije, bilo to odevni predmet, komad nakita, obuća ili neka sitnica. Naravno sve to važi i za Beograđane, naročito one koji tokom leta svrate do galerije i otkriju nekog dizajnera, za koga do sada nisu čuli.

Kreativnosti nikad dosta, zbog toga će izložba biti otvorena od 10. jula, pa sve do 25. avgusta.

Postavka će uključiti cipele Milene Hrastnik i Nenada Ćakića, koje su bile vrlo tražene na izložbi These shoes are made for walking, zatim najnoviji nakit Milutina Popovića-MiHo, te Nenada Stojakovića- studio Manufactura, unikatne torbe Fabrik Purse od svile, ali i jedinstvene jakne i kabanice brenda Superheroina.

Prvi put u KC Gradu postavka se obraća i najmlađima koji će moći da odaberu neki odevni predmet brenda GugaDžina, ali i ručno rađenje lutkice Goranke Solovljev i Gordane Rakulj Rdovanović u dve potpuno različite tehnike. Od home dizajna izdvajamo zanimljive printove brenda Mooshema, koji se osim na mušemama nalaze i na lampama i keceljama, a odeću i aksesoare prikazaće niz autora

U celini publika će imati priliku da se upozna sa radom četrdesetak njih i izabere svoje favorite.

Da vas podsetimo izložba je prodajnog tipa i sve što vidite na njoj možete i poneti sa sobom :)

NAZAD